Izbacivanje kazaljke temperature motora!?

Izbacivanje kazaljke temperature motora!?

Član
I ja ne shvaćam logiku novih vozila , izbacivanje najvažnijih parametara rada automobila tipa temp. vode i ulja , pritisak ulja napona , a ubacivanje BC-ova sa masom nepotrebnih podataka (stvarno mi je prijeko neophodan podatak koliko sam vremena vozio od zadnjeg poništavanja ili koliko je za to goriva utrošeno:banghead:...)
Posebno što su napraviti sa minimalnim tolerancijama , tako da su ovi podatci neophodni.
Npr. BMW fantastičan automobil , ali pregrijavanje im je bila bolna tačaka a oni izbacuju temp. vode , tj. možeš ju iščitati u tajnom meniju do kog da dođeš , moraš ispritiskat 163964267882 puta po dugmadima menija?!
Ili npr. koliko bi dCi motora bilo spašeno od zaribavanja turbine i okretanja ležajeva radilice da su imale pokazivač pritiska ulja.
A tek koliko ih radi ispod optimalne radne temperature zbog otvorenih ternostata...

Malo sad situaciju čupaju pametni telefoni , preko raznoraznih aplikacija moguće je iščitavat sve parametre rada motora

Ali će mnogi žaliti za ovakvim kompletnim instrument tabalama kao sa slika...



2102.jpg

l4.jpg
autowp.ru_audi_a6_avant_12.jpg
393023d1314055948-mercedes-r129-main-beam-dashboard-light-led-back-light.jpg
tablero505turbovj6.jpg
prod_54348_.JPG
 
Član
ovo ko da su namjerno uradili, ono evo vam rupa al kazaljku dobit necete:D
inace ko ne zna ovo je vw cady 2005 god

p10900603600.jpg
 
Član
I ja sam se iznenadio kada sam primjetio da mi fali pokazivač temperature na tabli. Kontam "Koji je ovo ku*ac?! " Još moram ulaziti u tzv "secret menu" u Boardu da bi uopste mogao vidjeti kolika mi je u stvari temperatura... fkt retardirano. A kako vidim to nije slučaj samo na ovom autu...
 
Član
nije im vise u cilju da naprave nesto sto se trajat 20godina, hoce da postignu da se auto mora mjenjati posle 5-7 godina za novo i cao,al dzaba im, dohakat cemo mi njima heh, nemogu oni ukinut sta mi mozemo improvizirat i napravit :)
 
Top