Berza je napisao(la):
Molio bih sve clanove foruma koji su poznavaoci opel vozila i koji su imali neka iskustva sa ovim autom i motorom da mi kazu sve probleme i prednosti vozila.
Motor je 2.0 DTI, 2003 godina, 74 KW.
Vjerovatno cu uzimati ovaj auto, pa zelio da iz prve ruke znam sta me eventualno ceka.
Hvala svima.
hmm imam jednu vec nekih 6 ili 7 god znaci motor je 2.0 di nije dti prva u ze - do kantonu sto je registrovana dosta problema oko toga bilo papci u sluzbi za registraciju susreli prvi monovolumen koji broji 6+1 sjediste pa posjeta vandrednom tehnickom do se utvrdi da je to orginal stanje auta da nisu ubacivana sjedista i na kraju rjesenje dosao katalog iz zagreba da je ok auta toliko oko toga :lol::lol::lol:
e sad sto se tice odrzavanja presao 200 hilj sa njom kvar jedini bosch pumpa vp 44 problem poznati za opela i to je to jednom zamjenjen kugle u tih 200 hilj i nista vise potorsnja se krece oko 5.5 l dizela na 100 kmh preko nece preci cak ni zimi kako je reparirana pumpa potrosnja ide ispod 5 l prema moru mi prosjek bio 4.7 l sto je fenomenalno za dosta tesko auto
manu ima na hladnjaku klime jer dosta oni stradavaju struhnu slab kvalitet i slab je auspuh on protruhne ostale korozije nema nidje
pripaziti jos na ishabanost volana on je prvi znak da nesto nestima sa kilometrazom tipke za sirenu moraju biti ko suza ciste jer ako ima imalo pukotina to je auto 250 hilj minimum preslo
dosta je jeftina za odrzavanje u svakom slucaju topla preporuka za kupovinu i dosta su im cijene spale ( kojem autu nisu :icon_rolleyes: )
sta ti bude sumljivo pitaj slobodno