Seljacka politika i nas mentalitet je takav da blati sve ono sto ga prvi put iznevjeri bez obzira koliko ga je to auto prije slusalo..
Ja sam cuo da su bregaste problem kod TDI motora od 110kW (motor je opterecen pa na neki nacin i razumijem) ali opet sa druge strane, najveci problem je odrzavanje, ljudi sipaju neka sklj ulja logicno da ce xxx stvari otic..
Ista prica je i sa 2.5, prevali 400-500 hiljada vani, vrati ga bosnjo na 200 proda ga i onda kod nas ljudi pricaju da je 2.5 problematican, da trosi, da ovo , da ono..
Navikli na dvicu da im trosi 6, a kad trosi 9 audi a6 u kog dvica moze dva puta stati onda je problem..
Ne shvataju da luksuzna auta ne mogu trosit 6litara i da im krajnica ne moze biti 18 maraka.. disk plocice 12 itd itd..
Opet kazem, svaki motor ce imati problem kad prodje 500 000, zat sam ti odmah rekao provjeri dobro kilometrazu i je li udaren, sve ostalo kod tih auta se da napravit..
Roman ti je isto rekao za mjenjac, ako bude automatik, probaj ga dobro u svakoj brzini, ubaci u rikverc i malo jace kreni pogledaj hoce li trzati (moze bit da je i nosac neki al cut ce se lupkanje u mjenjacu) onda ako je tiptronic isaltaj ga, vrati ga par puta u duplu nizu pa pogledaj kojom brzinom salta, ako bude radio kako treba, saltao nemas problma, samo zamjeni odmah ulje i rahat si..