hvala svima za odgovore
cijenim pomoc, zaista
radeci sa autima par zadnjih godina mogu reci da naici na auto sa originalnom kilometrazom kod nas , skoro pa da je nemoguce(moguce al cijena je odmah u samom vrhu)
kazem da na slikama ne izgleda lose , jer na slikama se ne vidi da su linije pomjerene, da je kitovano , krivo, hrdjavo (e46 izbijaju po rubovima i ivicama sve) , i kakvih po piku ima sve sto se prodaju za 6-7 hiljada, ovaj ne izgleda lose, jos uzimajuci u obzir da je 3.0 d i da ima lijepu opremu (a naravno ima mnogo mnogo boljih, no znam za cijene, vidim, 9, pa i 10 000 + KM za bmw 2001, 2002, 2003 god,,ako imalo ima oprreme i kilometrazu ispod 200 000 -onda je 11, 12 000
normalno za ovog se raspitujem jer i meni je prvom sumnjicavo ( u kilometrazu ne vjerujem nikako) , ali malo je i poglupo traziti da se provjeri jer nas je mentalitet takav da ce poslat u 3 p.m covjeka ako ga to pitas
tip tvdi da nije havarisan nikad, da je mehanicki u potpuno ispravnom stanju, da nema ulaganja, kaze da gume su lose i naravno nije registrovan vec samo placena carina i pdv,
e sad, ajde ga znaj, svakako cu ga pregledati i probati, osnovne stvari znam pregledati, i sam vozim e46 320d sa 270 na satu iz 2000 god (i svakako znam da nije original kilometraza) jer ,uvezen je daaavno u BiH ali za voziti, auto je skoro kao novo mehanicki (par sitnica na limariji ) , al u globalu vozilo nema nikakvu manu niti problem (jos je automatic tiptonik) i savrseno salta , kako na D, S ili manual, ) , imao sam samo manu jednu da je ponekad rijetko znao traziti vise gasa kada se upali no nakon resetovanja na dijagnostici nekih 2-3 gresaka, prestalo je i to.
i tako da da je ovaj bmw iole u ovom stanju kao na slikama i ispod 400 000 vrijedi priblizno ove pare onda,(jer mi bosnje smo strucnjaci za lagat sami sebe da su auta dizeli iz evrope presla samo 200 -250 hiljada za 16 godina