Član
Dakle potrebna mi je hitno usluga,zadnjih tjedan dana trazim ko budala kineticki zglob sa poluosovinom za Puga 205 1.3 benzinca.Trazio sam polovno i od jednog auto otpada 3x puta sam donosio i nije pasalo,10 do 15 cm kraci nego sto meni treba a lezaj(semering) je pristajao na sva tri sto sam donio,zvao sam desetak auto otpada iz srednjobosanskog kantona(Zigi,Šiljo,Gaga,MGM,Kovačević,Nujić,Bazika,Škaro,Škoro Comerc itd itd itd...) i niko nema ni novo ni polovno na stanju,onda sam zvao Ural u Banja Luci i rekli su da imaju i porucio sam da posaljiu brzom postom,bio sretan ko malo dijete i na kraju zovu me i kazu da imaju 7x vrsta za razne motore,ja im kazem u mene je 1.3 benz a oni da ga nemaju u kompjuteru na listi,44kw i kazu da moze od 1.4 benza,neda meni djavo mira i ja izmjerim onu jednu sto sam prvu donio i dodam jos 10 cm na to i duzina bude 75cm poluosovine sa kinetickim,zovnem Ural i kazu da nemaju nijednu sa toliko duzinom,samo krace 10-15 cm sto me vraca na pocetak,radi se o lijevoj poluosovini,problem je sljedeci sto je u mene otislo skroz da nemoze dalje,odbija mi volan pri skretanju,lupa klapa kad krecem kad motam i kad mjenjam brzine,malo se kreno tocak krivit i ljuljat,auto mi treba svaki dan za posla jer putujem,autobusom ne mogu kad sam druga smijena,da bude jos gore dijed mi je bolestan pa malo malo moram po tablete,pa ga vozit na kontrole u Sarajevo i Travnik,pa kad mu pozlije onda do Doma Zdravlja,dakle moja molba je ako iko ima vremena tko je u blizini mene da obidje malo obliznje auto otpade i prodavnice auto dijelova i potrazi lijevu poluosovinu sa kinetickim zglobom (75 cm duzina od kronera do kraja sa kinetickim na njoj) za Puga 205 1.3 motor 1986 godina proizvodnje 44 kw,nemogu da nadjem nikakve informacije o ovom motoru,nema ga cak ni na wikipediji ni na netu nikakvog infa o njemu....Ili ako imate brojeve od auto otpada u mojoj blizini ili od prodavnica da ja zovem,bio bih veoma zahvalan za bilo kakvoj pomoci,doslo je dotle da ga prodam i da kupim nesto drugo u njegovoj vrijednosti jer mi je ispravno auto stvarno prijeko potrebno,hvala unaprijed svima