bogzagti je napisao(la):
druze ja ovo pravim uz benzin da vozim ne bez njega prvo to a drugo u minuti pravi litru plina od prilke sa 12 ploca provjereno
Da bi ti ustedeo benzin ti moras da smanjis njegovu kolicinu koju ces potrositi... Ne mozes potrositi manje benzina tako sto ces sipati i dalje jednaku kolicinu benzina i nesto dodati...
Da ne kucam ponovo, prekopiracu nesto sto sam napisao na drugom forumu:
Negde sam procitao da energetska vrednost 10.000l vodonika je kao 3l benzina i da bi proizveli toliku kolicinu vodonika u autu je potrebno oko 125h(po informacijama koje daju proizvodjaci tih uredjaja o dobijanju kolicine gasa na 1h). Recimo da vozite skoro stalno po gradu i da vam je prosecna brzina oko 20km/h. Za 125h ce te preci 2000km. Recimo da vam trosi 10l na 100km, potrosicete 200l. Za tih 200l ustedecete 3l sto je oko 1.5%... I to bez ulazenja kako se kontrolise i da li ispravno funkcionise taj proizvod kao i price da li ce dodatno opterecenje na elektricnu instalaciju povecati potrosnju...
Naravno ja ne znam da li je ovo tacna informacija o energetskoj vrednosti ali kad se setim nekih studija da voznja pod upaljenim svetlima povecava potrosnju i do 0.3l na 100km a da recimo povecanje koje stvara taj uredjaj utice pola od toga tj 0.15l i da odprilike toliko i kao ustedite na 100km sto odprilike potvrdjuje da zakoni fizike i dalje funkcionisu ok i da energija moze da prelazi samo iz jednog u drugi oblik i da ne moze da se stvori ni iz cega... Wink
Ali kad bi neko krenuo to kao ideju da pravi kuci vodonik i da onda to skladisti pod pritiskom u nekoj flasi u autu i da napravi instalaciju slicnu plinu onda bi mozda i radilo... Wink Inace probajte potraziti projekte velikih proizvodjaca automobila pa ce te videti koliko je to komplikovano... I ono sto znam da su koristili rezervoare ko 3 bojlera i vodonik skladistili pod ogromnim pritiskom (nisam siguran, ali mislim da su cifre isle do 200bara) i tek tako su dobili neku normalnu kolicinu za redovnu voznju, istina ta vozila su se samo kretala na vodonik... Inace su radili mythbusters eksperiment sa time i nije radilo... Mada sam video samo neke isecke...
Ja verujem da ces ti to staviti i da ces se javiti kako manje trosi... I drugi ce onda procitati ovo i rece sta ovi lupaju zakoni fizike i slicna sranja, coveku manje trosi i hocu i ja to... A ja iskreno samo cekam kad ce neko jos na ove HHO sisteme da predlozi neku spravu na auspuhu koji ce da skuplja kondenz vode i to posle opet uvodi u pretvaranje u HHO, onda vise necete morati ni vodu da dolivate...
Probacu za kraj da objasnim jos na jedan krajnje jednostavan nacin i tu se iskljucujem stvarno iz teme. Uzmite neko staro vozilo koje ima karburator i rucni sauh. Upalite svetla i sta se desava, obrtaji padaju... Zasto padaju? Zato sto je potrebno proizvesti vecu kolicinu struje i elektromagnetno polje preko kojeg se pravi struja u alternatoru se povecava i pravi otpor radu motora koji nema dovoljno snage to da savlada i obaraju se obrtaji... Sta vi tada radite? Povlacite sauh kako bi motoru omogucili vise goriva koja daje vise snage i vracate motor na adekvatne obrtaje... Sto jasno dokazuje da bilo kakav elektricni trosak na instalaciji zahteva vecu kolicinu potrosenog goriva...