Hamilton odlazi iz McLaren-a

Hamilton odlazi iz McLaren-a

Član
Nakon dugotrajnih špekulacija, napokon je potvrđen prelazak Lewisa Hamiltona u redove Mercedesove tvorničke momčadi, gdje će mu partner biti Nico Rosberg.
Hamilton02-636x424.jpg

Sauberov Sergio Perez je u međuvremenu potvrđen kao Hamiltonova zamjena u McLarenu, dok je Michael Schumacher zasad ostao bez mjesta na gridu za iduću sezonu.
Perez i McLaren

Sergio Perez dolazi u McLaren nakon dvije sezone provedene u Sauberu, na sveopće iznenađenje javnosti. Perez je pomladak Ferrarijeve škole mladih vozača i svi su očekivali kako će s vremenom završiti u Ferrariju. Doduše, svi su mislili i da će Hamilton doživotno ostati u McLarenu, nakon što ga je McLaren školovao i obučavao od njegove 13-te godine.

Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo više puta je izjavio kako Perez još nije dovoljno dobar za Ferrari no McLaren je imao različito mišljenje. Perez je ove sezone pokazao nekoliko odličnih vožnji, ukupno tri podija od kojih je u dvije utrke bio i blizu pobjede.

McLaren je osigurao Perezove usluge višegodišnjim ugovorom no nije poznata plaća koju će primati mladi meksikanac.

“Bio je to niz vrhunskih rezultata, tri podija i briljantni najbrži krug u Monaku koji su man pokazali kako Sergiu ne fali brzine i predanosti. Pažljivo smo pratili njegov napredak nekoliko mjeseci i, sada kada je dio Vodafone McLaren Mercedes momčadi, naš zadatak biti će ispolirati i razviti njegove vještine tijekom nadolazećih godina,” izjavio je direktor momčadi, Martin Whitmarsh.

“Uzbuđen sam što sam postao vozač Vodafone McLaren Mercedes momčadi. McLarenovo ime je jedno od najvećih u povijesti Formule 1. Više od 40 godina McLaren je bila momčad kojoj svaki vozač teži. Odrastao sam uz priče o Senninim trijumfima u McLarenu i počaščen sam što su me izabrali kao momčadskog kolegu za Jensona Buttona od 2013. pa na dalje,” dodao je Sergio Perez.

Hamilton i Mercedes

S druge strane priče, Lewis Hamilton odabrao je momčad Mercedesa i to na iduće tri godine. Financijski detalji nisu poznati no gotovo je sigurno kako je Mercedes, unatoč glasinama, ponudio veći iznos od McLarena ali i mnogo slobodnija prava što se tiče osobnih sponzorima. U konačnici, Hamilton će iz cijele ove priče izići mnogo bogatiji.

Sam predugovor je potpisan prije nekoliko tjedana ali postojala je klauzula o ostajanju momčadi u Formuli 1 tijekom idućih tri godine. Kada je Mercedes potvrdio svoj ostanak Hamilton je potpisao i finalni ugovor.

“Vrijeme je za nove izazove i uzbuđen sam što počinjem novo poglavlje vozeći za Mercedes AMG F1 momčad. Mercedes-Benz ima izuzetnu prošlost u motorsportu, zajedno sa strašću za pobjeđivanjem. Zajedno možemo dorasti novom izazovu. Vjerujem kako mogu pomoći srebrnim strijelama da izađu na pravi put i ostvarimo zajedničke ambicije o osvajanju svjetskog prvenstva,” izjavio je Hamilton.

Zaključak

Zanimljivo je kako se Hamilton odlučio za momčad koja od svojeg povratka u Formulu 1, pune tri sezone, ima tek jednu pobjedu. Čak je i ta pobjeda pod povećalom, zbog sumnje u jednakost guma početkom sezone. No ono što je Hamiltona povuklo u Mercedes je obećanje momčadi o snažnom razvoju bolida za 2014. godinu, godinu velikih promjena.

Hamilton se nada kako će Mercedes već iduće godine podići letvicu kako bi se mogao boriti pri samom vrhu ali čak i da se to ne dogodi, polaže nade u 2014. godinu. Dodajmo još i veću plaću te bolje uvjete za privatne sponzore, nešto što XIX Entertainment i Hamilton žarko žele, matematika je na strani Hamiltona i Mercedesa. Hamilton ima priliku pretvoriti sebe u prepoznatljivi brand i ako mu Mercedes pruži dovoljno dobar bolid, nema razloga da ne uspije u svojem naumu.

Treba i napomenuti kako je Hamiltona u njegovoj mladosti uz McLaren podržavao i sam Mercedes te ovo ipak nije prelazak u “neprijateljski” kamp.

Ovom objavom postalo je jasno i kako je Michael Schumacher trenutačno ostao bez vozačkog mjesta za iduću sezonu. Mercedes još nije objavio kakvi su njegovi planovi no postoji mogućnost kako će Schumacher ostati u momčadi na nekoj višoj funkciji. U Sauberu pak ostaje prazno mjesto, koje bi prema nekim glasinama trebao popuniti Jaime Algersuari.

Jedno je sigurno, Mercedes od iduće godine ostaje bez isprika za manjak pobjeda. Ako je bilo sumnje u vozače, sada je više neće biti. Sve osim pobjeda i borbe za naslov biti će podbacivanje i dodatni razlog za povlačenje iz F1.

Naravno, ne možemo očekivati takav rasplet već iduće godine ali ako Mercedes složi odličan V6 turbo motor i ubaci ga u solidan bolid, Hamilton bi mogao biti na konju.
Što je s Hamiltonovim nadama za naslov ove sezone?

Cijelu situaciju možda će najbolje objasniti jedan status na Twitteru kojeg je Martin Brundle napisao jutros.

Napkon si svoj cojk , cao Denis sada mogu i zatebe navijati sada te Ross Brown priprema ;)
 
Član
Valjda se pregovara da Sumaher vozi za Sauber

evo link
http://www.motorsport-total.com/f1/news/2012/09/Schumacher_Sauber_als_letzte_Chance_12092812.html?fb_action_ids=4547159874175&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
 
Član
Schumacher mjesto izgubio zbog otezanja

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher ni do kraja ljetne pauze nije uspio odlučiti ostaje li u Formuli 1 ili se krajem ove sezone definitivno povlači. Otezanje ga je stajalo mjesta u Mercedesu.
schumacher_singapore_fences.jpg

Schumacher je imao rok unutar kojeg je morao donijeti odluku, ali nije

MICHAEL Schumacher više nije siguran u sebe. Jer da je, Mercedes bi mu dao ugovor za sljedeću sezonu.

Naime, danas je stiglo i objašnjenje iz Mercedesa zašto je Michael Schumacher zamijenjen Lewisom Hamiltonom. Schumacher je na stolu imao Mercedesovu ponudu za 2013., ali i rok unutar kojeg se trebao izjasniti nastavlja li karijeru. Odluku je trebao donijeti nakon ljetnog odmora, no ni tada nije konkretizirao planove za sljedeću godinu.

Mercedes ga nije mogao duže čekati jer im ne bi ostalo vremena da pronađu adekvatnu zamjenu. Prema informacijama Autosporta, Schumacher je znao da Mercedes pregovara s Hamiltonom i znao je da će ostati bez mjesta ako ne donese odluku i ako momčad s Hamiltonom dogovori uvjete.
Što će Schumacher 2013.?

Premda ga se povezuje sa Sauberom, budućnost mu je za sada nepoznata.

"Proveo sam tri lijepe godine s momčadi koje sa sportske strane, nažalost, nisu ispale onako kako smo svi željeli," stoji u Schumacherovom i Mercedesovom priopćenju. "Lewisu i momčadi želim svako dobro. Želim još zahvaliti momčadi na povjerenju, a dečkima na bezrezervnoj predanosti. Sada ću se koncentrirati na preostale utrke."
 
Član
plati merc dobro i dodje hamilton

image_thumb135.png


:D

a sada koliko ce merc biti konkurentan sljedece sezone ostaje vidjet...
 
Top