''Gratis'' od taxiste

''Gratis'' od taxiste

Član
Pozz...
pošto sam novi ovdje i nemam iskustva na forumu nadam se da nisam pogriješio mjesto upload-ovanja ovog posta,

U subotu u ulici Kurta Shorka krećući se od Stupa prema Rajlovcu ispod podvožnjaka pri skretanju za Bačiće imadoh bliski susret sa taxistom. Ispred mene 2 auta stoje u desnoj traci (prvo čeka slobodan prelaz lijevo za Bačiće) drugo da ono prođe dolazim i ja i stanem. Pogledam na retrovizor i vidim taxista sa 4 mušterije pri brzini (po mojoj slobodnoj procjeni ne manjoj od 50 km/h) ide pravo na mene i ne koči. Udar u stražnji dio auta i na slici vidite rezultate. Još me nabije na fiestu ispred mene na kojoj nije pričinjena nikakva šteta. Hvala bogu nije bilo povreda iako mi je na mjestu udara na zadnjem sjedištu sjedila 5-godišnja ćerka.
Danas sam išao na procjenu štete, kažu za 20-tak dana nakon zasjedanja komisije, pozvaće me da se potpišemo sporazum o visine iznosa koji će mi isplatiti na ime učinjene štete.
Kako do sada nisam imao (hvala Bogu) ''iskustva'' po ovim pitanjima da li je neko upoznat sa daljom procedurom po ovom pitanju i koliko bi me koštala popravka auta sa ugradnjom dijelova koje treba zamjeniti?
Momak koji je slikao auto kaže da treba zamjeniti prednji i zadnji branik, izmjeniti vezni lim, reparirati auspuh, ''popeglati'' dio iznad blatobrana, zamjeniti prednje lijeve farove.[attachment=38650][attachment=38651][attachment=38653][attachment=38652][attachment=38650]
 

Prilozi

  • 01.JPG
    01.JPG
    461,8 KB · Pregleda: 69
  • 02.JPG
    02.JPG
    489,9 KB · Pregleda: 34
  • 03.JPG
    03.JPG
    457,9 KB · Pregleda: 41
  • 06.JPG
    06.JPG
    457 KB · Pregleda: 40
Član
300-400 po meni a i ovaj zadnji branik mozes i ostavit ne moras novi stavit nije njemu nista vezni limovi otisli i gepek ti je utjeran uglavnom nebi trebalo biti vise od 500 KM a osiguranje ce ti sigurno to vise procijenit samo sto se dugo cekaju njihove pare to je kod nas procedura teskaa...
 
Član
pa brate tebi je ovde poremetio cijeli zadnji kraj
a jos moj savjet kod doktora idi zali se da te vrat boli ovo ono da mu i trebas 50e za kave dati da ti napise nalaze da i na to izvuces lovu svejedno ces je dugo cekati bar nek imas sta cekati :)
 
Član
drug ako dodes na red za 4 mjeseca dobro je.... ja evo od 10og mjeseca cekam... iz suda dosao papir u kojem kazu ...da moj slucaj nije toliko bitan i da ima slucajeva koji su stariji...
 
Legend
ja sam naplatio odstetu za 2mj mogao sam i prije posto su mi prvo rekli docice ti poziv na kucnu adresu i ja cekao 1mj i nigdje poziva i onda odem u glavno sjediste i napisao neku molbu da odstetu rijesimo sporazumno i od tad svake sedmice ih zvao i dosadjivao, i zavrsili mi za nekih 15 dana od potpisa za sporazumnu naplatu stete ;)
 
Član
Ja čekam procjenu komisije koja će to odraditi kada dođe zapisnik o nezgodi iz policije, ići ću na sporazumnnu naplatu štete samo čekam da vidim koliko će mi procjeniti štetu. Neću ići na sud, samo da znam koliko će me ovo koštati da sutra kada mi ponude iznos mogu uzeti onoliko koliko će me koštati opravak.
 
Evo da i ja kazem, vec duze vrijeme me nerviraju ti taxisti.
Prvo zaustavljaju se gdje god stignu i uopste ne postuju nikakva pravila samo neka brzina da im je da prodju sto prije.
Ja znam da ima na ovom forumu mnogo taxista koji tako zaradjuju za hljeba ali su stv pretjerali.
Saobracajna kultura im je na nivou:icon_evil::icon_exclaim:
A zao mi je sto te je polijepo odalamio al jbg nek nikom nista nije bilo:icon_smile:
 
menso je napisao(la):
300-400 po meni a i ovaj zadnji branik mozes i ostavit ne moras novi stavit nije njemu nista vezni limovi otisli i gepek ti je utjeran uglavnom nebi trebalo biti vise od 500 KM a osiguranje ce ti sigurno to vise procijenit samo sto se dugo cekaju njihove pare to je kod nas procedura teskaa...

Dobices uglavnom vise nego sto ces platiti popravku a sto se tice naplate nije vise kao nekada sada je maximalni rok isplate 60 dana od roka od kompletiranja predmeta . i to se striktno postuje u RS u barem posto ja radim u osiguranju pa sam upoznat sa tim.
 
Član
Ja sam od BSO osiguranja cekao tri i po mjeseca,al sam dobro naplatio.Jbg zao mi samo raje sto mora cekati,al sta ces tako je kod nas.I zaboravih sto je jace osiguranje vise ces naplatiti,recimo kao BSO,VGT,EUROHERC itd
 
drug ima tu stete, sreca pa je golf 2, za njega su dijelovi prejeftini,,
far nov je 15 km prednji,, provjeri u velasu koliko kosta zadnji vezni lim,
a zadnja karambolka ti je 30-ak km,, tako da ce ti sigurno ostati nesto od odstete u dzepu,,
ako te jos sta interesuje javi se na pm,,
 
Član
Ako si potpisao naplatu stete preko euro obrazca oni ti trebaju poslati ponudu u roku od 30 dana, a ako ti pristanes na ponudjeni iznos onda jos 30 dana da pare legnu na racun.
 
Član
moja procjena 300-400 KM popravak bi trebao biti , vidi kod vise majsora koji je najpovoljniji...
a slican udar mi je imao drug nedavno, od osiguranja je naplatio 700 KM ...znaci i ti bi trebao dobiti najmanje 500 od osiguranja..
 
Top