SamiRX-8 je napisao(la):
Pa npr Toyota Auris sa 2.2 D-4D motorom od 177 ks, sa Sport opremom za 46 000 maraka, onda nova Mazda 3 GTA, isto 2.2 MZR-CD sa 185 ks, najboljom opremom za 52 000 maraka, onda ce nova Astra sigurno biti jeftinija, a i sa jacim motorima od ovog, pa da sad ne trazim dalje kod ostalih proizvodjaca, a ne mora se kod ovih uzeti ni sve od najbolje opreme. Zapravo me zanima kakva ce oprema biti kod ovog Golf-a, jer sigurno nece imati vise od pola ovih stvari koje su oni dali na slikama. I onda TDI motori, stara tehnologija, koja i vise trosi... I onda zasto ne bih za manje para uzeo neke od gore navedenih, sa boljim motorima koji manje trose a jaci su, sa vise opreme, i jos mi ostane para da ih sipam dvije godine... Ne znam ko jos ubacuje PD dizelase od proizvodjaca u nova auta... jedino su oni iznimka...
hajd malo se informiši pa onda pametuj,
u ovom golfu je common rail TDI kod kojeg najviše hvale baš potrošnju za koju garantuju da će biti najmanja u klasi, zatim pogledaj performanse auta, to toyota ne može, za mazdu još nema službenih podataka,
treba li da govorimo o izgledu, toyota unutra kao u kakvog kombija da si sjeo sa onom ručicom mjenjača, vani ni na šta nalik, a mazda zadnji dio kao da je neko htio napraviti karavan pa se u zadnjem trenu predomislio, onda kvalitet obrade, zadaća,
stvarno ne mogu ovi auti sa golfom,
a ako hoćeš nešto o PD TDI motorima da ti kažem samo 2.0 TDI troši malo više, moj 1.9 TDI sa 185 ks troši 9 litara prilično agresivne vožnje, u normalnoj vožnji 7, a na otvorenom se može spustiti na 4,5 litara