Golf mk2 samoodvrtanje prednjih amortizera, pogrešni aksijalni ??

Golf mk2 samoodvrtanje prednjih amortizera, pogrešni aksijalni ??

Član
Ljudi spustio sam auto sportskim amortizerima, prezadovoljan sam ponašanjem auta, između ruba i gume razlika je debljine prsta, ponekad u krivini zakači kada se preforsira. Gume su 195/50. Problem je taj što one matice za stezanje amortizera odozgo ne mogu da se zavrnu do onog dijela gdje ima plastika protiv samoodvrtanja i svako malo se popuste. Uzrok svemu tome je što sam kupio nove aksijalne ležajeve originalne, a oni valjda ne pašu na ove amortizere. Uspio sam to skarabudžiti tako što sam onu kapu koja pritišće oprugu stegao nekom plitkom maticom koja je došla na amortizerima i onda na nju naslonio aksijalni tako je jedino bilo moguće ugraditi amortizer. Sad me jebe debljina te matice i ne izviri mi gore pod haubu dovoljno da bih moga stegnuti kako treba. Šta sad, jesu li pogrešni aksijalni ili ja nisam znao postaviti amortizere ??
 
Član
Da li je ona na amortizeru matica sto drzi oprugu stegnut do kraja? Ako nije to ti moze isto praviti problem da ti fali gore da mozes stegnuti, a ako jeste stegnuta onda vjerovatno ti ona guma sto dodje u njoj lezaj amortizera predebela za te amortizere...
 
Član
Stegnuta je do kraja. To sam isto htio pitati, da li ta matica uopše treba biti tu ?? Kada sam skinuo originalne amortizere nije bilo toga, sve je stezala ona matica pod haubom ?
 
Član
Treba biti tu i treba da bude tanka matica tu, i onda ide lezaj sa gumom na to i stegne se i onda solja ona i gornja matica, ako nema te matice sto drzi orpugu onda teret opruge ide na lezaj amortizera sto nije dobro...
 
Član
Kakvi su to "sportski" amortizeri ? Koliko vidim nisi stavio gevinde. a amortizer nema veze sa spustanjem, to radi opruga na amortizeru. Eh sad, vjerovatno su ti dali amortizer sa kracim hodom, pa ne moze da izadje dovoljno -da se upakuje sa fabrickim lezajem.
 
Član
Sve sam ispravno poredao kao što kažeš. Jbg zaboravio sam marku, čini mi se da je na oprugama pisalo sporsport ili je sportvision, ne znam tačno. Uglavnom sve je došlo zajeno amortizeri s oprugama sve je crvene boje. Ja sam samo kupio nove aksijalne jer su stari dotrajali, a ovaj što sam od njega kupio mi reče da ne idu standardni aksijalni nego nekakvi mali koje on ima negdje. Nisam još išao kod njega na otpad da vidim.
 
Legend
Ma nema tu moze ne moze... ako je sve za golf mk2, treba da odgovara bez obzira kakav je amortizer ili opruga...
Aksijalni svakako moze samo veliki tj. standardni od golfa mk2 tj. do 94god. jer je i golf mk3 koristio iste do te godine,
mali ni u ludilu jer ce tek tada da lupa... oni su dolazili na mk3 od 95 do 97god, a na tim modelima je sama solja za aksijalni manja, pa ide i manji lezaj... ;)

Probaj ti to ponovo spakovati ili nesto ne valja ili nesto ne pase... ;)
 
Poslednja izmena:
Top