Golf 5 ili Passat 5

Golf 5 ili Passat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Poz

Dakle radi se o autu koje je polovno, staro nekih 5,6 godina, preslo 100-120 000 KM ... Sta bi vi uzeli kada biste birali izmedju ova 2 ?
Sta je udobnije, kvalitetnije, sigurnije.. Kakve su cijene servisa ?

Hvala
 
Početnik
tu se nema sta puno razmisljat Passat,od udobnosti ne ocekuj puno ni od jednog, ali opet je svakako Passat za klasu bolji od Golfa...:icon_rolleyes:
 
Član
passat je veca klasa auta, prostraniji,skuplje odrzavanje, golf vise mladenacki, prakticniji zbog duzine auta, jeftiniji servis, ostalo ne znam :p
 
Član
ja bi prije passata,jer mi se i po izgledu vise svidja od golfa,a i prostraniji je,sad ne znam kakvi su za odrzavanje i jedan i drugi,al nije to ni bitno;)
 
Član
MrShadow je napisao(la):
Poz

Dakle radi se o autu koje je polovno, staro nekih 5,6 godina, preslo 100-120 000 KM ... Sta bi vi uzeli kada biste birali izmedju ova 2 ?
Sta je udobnije, kvalitetnije, sigurnije.. Kakve su cijene servisa ?

Hvala

druze skontaj se sta je bolje za tvoje potrebe... racunaj da je golf izasao 2004, passat 2001, e sad posto si naveo 5,6 godina pretpostavljam da bi to bio zadnji passaat znaci linija 2004, a golf prvi... skroz su dva razlicita auta, passat je udoban, veoma prostran, motori su dobri kod jednog i drugog, to je skoro isto pretpostavljam da pucas na tdi-ja... golf je kosto rece kolega astra vise mladenacki, manji auto, ako vozis auto vise po gradu onda svakako idi na golfa i zbog parkiranja i zbog manje potrosnje jeftinijeg odrzavanja i sl. a ako ti treba auto za puta onda naravno passat... sto se tice kvaliteta, vw i jedno i drugo tako da nema nista sporno... imao sam passata 2.5tdi i mogu reci da su cijene servisa paprene :) bar za taj motor, za ovaj 1.9 neznam, ali pretpostavljam da ne bi ni tu trebalo bit velike razlike kod redovnog servisa, sad disk plocice diskovi, veliki servis i to ne znam... pozdrav
 
Upravo kako je Dado rekao. Sve je do tebe i tvojih potreba. Ako imas kucu, zenu, djecu onda uzimas Passat. Sto se tice razlike 1.9TDI i 2.5TDI u odrzavanju, ona je ogromna, 2.5TDI je dosta skup za odrzavanje, hoce i popit, pogotovo ako je automatic-tiptronic. Ali Golf 1.9TDI i Passat 1.9TDI su tu negdje sto se tice cijene odrzavnja. Znaci sve je do tebe, ne uzdaj se previse u internet ''strucnjake''.
 
Član
Naj bolje pokusaj provozat i jedno i drugo pa vidi sta ti bolje lezi! U svakom slucaju Passat je puno prostraniji!
 
Član
ma i mene vise vuce passat 5...

kvare li se cesto ?

i da, ciljam na 1.9 tdi

kakav mu je ovaj automatic tiptronic mjenjac sto se kvaliteta tice ?
 
Član
Ma passata svakako,golf je krut ko ista,a i jedno i drugo su novija auta tako da za odrzavanje su tu negdje........
 
Član
Golf je jeftiniju za odrzavati ali je neudoban Passat je klasa iznad i dosta udobniji konforniji skuplji za odrzavat
Ja bi passata golf mi nije bas A sta mislis na Jettu Odrzavanje ko petica a konfor ko pasat malo udobnije od golfa to ti je nekako izmadzu ta dva
 
Član
Ako vec biras izmedu Golfa i Passata , da se ne ponavlja 100% Passat bolja solucija em sto zadnje izdanje te verzije em sto je limuzina dok G5 tad se tek pocinje proizvoditi tako da moj glas za Passat
 
Član
vozim passat 1.9tdi, 130ks 2004god, i mogu reci, da je jako zahvalno auto sto se tice kvarova i sl, samo redovnan servis, i nema nikakvog kvara..ja vec 4 godine vozim tog passata, a samo ulje mijenjam, nikad hvala Bogu nije kvara bilo..radio sam i veliki servis(na 90000 km), to je ovako malo poskupo, sad ne znam tacno, al mislim da je za golf sve jeftinije sve sto se odrzavanja tice..ovo pisem iz razloga sto sam bio u istoj dilemi kao i ti kad sam kupovao auto, ali eto uzeo sam passata,i mislim da nisam pogrijesio..eto toliko:icon_smile:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top