Skoro isti problem imao, tada vozio Ibizu TDi, to je taj isti motor kao u tebe 66 KW , sistem Boš pumpa-dizna, (jutarnje paljenje na minusu teško, i rad sa trokiranjem kao na 3 klipa par sekundi i onda prokine normalno), obisao brdo majstora, koji su govorili , te dizne, te kompresija, grijači, znaš-standardno nagađanje i sve sam to isprovjeravao, što je bilo ok, čak i dizne skidao provjeravao...i bos pumpu, kad mi je neki lik na Ilidži "sjebao" pumpu i paljenje, ima tema na forumu već o tome.
Uglavnom problem mi je riješio momak, bošista u Zvorniku, pregledom pumpe i zamjenom nekog "ventila" (šaraf sa klipom u sebi da se tako izrazim) na Boš pumpi, (koji se može i naštelovati ako je ispravan, međutim moj je bio zaglavio), koji ima neki klip u sebi. Otprilike sve koštalo, zamjena tog ventila polovnim i štelovanje paljenja, oko 40 KM, ne sjećam se više. Bilo je to "ko rukom odnešeno", što bi naš narod rekao, a mislim da je suština bila da je zbog neispravnosti tog ventila, iz pumpe se vraćalo djelimično gorivo i valjda gubio određeni pritisak koji pumpa treba da ima, preko noći, i jutarnje paljenje je bilo sa trokiranjem, dok ne uspostavi traženi pritisak i valjda količinu goriva potrebnu. Možda negdje i griješim, ali nisam majstor, i nadam se da će ti pomoći. Uglavnom, ako kreneš da to radiš, Boš pumpu ne daji svakome, ja sam imao ružno iskustvo.