Imao sam identičan problem sa istim motorom. U pitanju je bilo jedno vakuum crijevo. Popravak je bio besplatan. Moze biti svašta nešto, ali kreni od najjeftinije varijante. Mnogi će ti soliti pamet i pokusavati da ti na tom kvaru uzmu lovu, ali ne daj se, prvo crijeva, pa onda ostalo, jedno po jedno. Moze biti EGR, moze ventil turbine, moze biti protokomjer. Ako ne budu crijeva onda ti je moj savjet da nadjes neki auto otpad koji ima mehaničara, odeš i kažeš: "Imam taj i taj problem, vi imate rezervne polovne dijelove, ispitajte jedno po jedno da napamet džaba ne kupujem nove i bacam pare." Kad ustanove šta je, kupi dio i zamijeni.Pozz dakle ovako, vozim golfa vuce sve normalno, ubacim ga u petu zakuca na 120 isto ko da ima limiter znaci gas do poda mrdnut nece dalje. Da li je do EGR ventila ili do turbine? u Pitanju je golf 4 TDI 4 Motion 66kw 2000god lp
Imao sam identičan problem sa istim motorom. U pitanju je bilo jedno vakuum crijevo. Popravak je bio besplatan. Moze biti svašta nešto, ali kreni od najjeftinije varijante. Mnogi će ti soliti pamet i pokusavati da ti na tom kvaru uzmu lovu, ali ne daj se, prvo crijeva, pa onda ostalo, jedno po jedno. Moze biti EGR, moze ventil turbine, moze biti protokomjer. Ako ne budu crijeva onda ti je moj savjet da nadjes neki auto otpad koji ima mehaničara, odeš i kažeš: "Imam taj i taj problem, vi imate rezervne polovne dijelove, ispitajte jedno po jedno da napamet džaba ne kupujem nove i bacam pare." Kad ustanove šta je, kupi dio i zamijeni.
Shvatam te, ne mislim ja ništa, ja znam kako je bilo kod meneDruze nije lako to ispitat tako kako ti mislis, auto se ponasa normalno dok nije u petoj. Ne mogu ja sad zamjenit crijevo pa na autoput, isplatnije mi je onda veliki servis uradit i gotovo.
Zamijenio ga kod auto električara, pošto dijagnostika nije pokazala nikakve nepravilnosti, krenuo je od crijeva, ispitivao crijeva jedno po jedno, pri upaljenom motoru kačio na crijeva nešto kao barometar i ustanovio da je jedno probijeno. Slučajno je imao komad drugog crijeva i zamijenio.Druze nije lako to ispitat tako kako ti mislis, auto se ponasa normalno dok nije u petoj. Ne mogu ja sad zamjenit crijevo pa na autoput, isplatnije mi je onda veliki servis uradit i gotovo.
A de mi reci gdje si mjenjao crijevo vakuma? Jel neki servis ili?
100% turbina imao isti slučaj kada sam imao seata leona 1.9 TDI.........imaš osjećaj isto da ti netko proguta gas neznam kako bi opisao isto da papučica gasa prođe kroz prazan prostor i auto maximalno islo 120km/h onda kod majstora zamijenio bio turbinu nikad se više nije desilo,..................Znači ili čišćenje ako je sve ispravno ostalo u njoj ili ako je shebana onda reparacijaPozz dakle ovako, vozim golfa vuce sve normalno, ubacim ga u petu zakuca na 120 isto ko da ima limiter znaci gas do poda mrdnut nece dalje. Da li je do EGR ventila ili do turbine? u Pitanju je golf 4 TDI 4 Motion 66kw 2000god lp
Jooj kad kazu imao isti problem i bila vakum crijeva.
Hahaha. E pa "nece da bude" da si imao isti problem.
A ovaj sto ceka da mu se turbina ocisti sama od sebe samo nek ceka.
Ovaj sa 74 kw.