Golf 3 obrtomjer

Golf 3 obrtomjer

Legend
pozdrav narode

evo trazio sam , bilo je teme na forumu za sheme satova ali nema ono sto mi kolegi treba
ima 1.9d golf 3 sa satom bez obrtomjera ..... uzeo sat od tdi-a , pa nemozemo naci shemu stekera na satu , da vidimo koji je pin/zica od obrtomjera ...
ako neko ima ili moze pomoci bilo bi super :cool:

nece ti radit obrtomjer kako treba jer je kod njega signal sa alternatora a kod TDI-a sa radilice ja mislim

trazi sat od D ili TD sa obrtomjerom

Član
ja kad sam imao tricu i isto bio sat bez obrtomjera odnosno umjesto obrtaja bio analogni sat za vrijeme i nabavio sat s obrtajima i samo usteko steker i radilo sve,jes da je auto benzin i sat je imao samo 1 steker sad nezz na dizelima jesul 2 ili 1

1 steker je na svim satovima, ameri su sa dva ;)

ovo sto je green devil napisao je tacno nisam ni ja znao do neki dan u mene drug uzeo bijeli tacho sa td a u njega TDI i obrtomjer stoji samo u blokadi kad se upali auto

Legend
GreenDevil je napisao(la):
nece ti radit obrtomjer kako treba jer je kod njega signal sa alternatora a kod TDI-a sa radilice ja mislim

trazi sat od D ili TD sa obrtomjerom

predpostavljam da je od tdi-a

a vidis nisam znao , kontam da ide samo sa alternatora i to je to ....

hvala , al opet ako neko ima shemu bilo bi dobro jer ce trebati bilo na ovom ili na drugom satu ;)

Legend
nece ici jer se radi o 1992 golfu koji nema obrtomjer nego samo sat (vrijeme)
i ovaj nema uopste povucenu instalaciju za obrtomjer

ali lako je povuci instalaciju od alternatora,kad vec kazes da nece raditi na ovom kupice drugi, pa da znamo gdje zalemiti ;)

Član
enesss je napisao(la):
nece ici jer se radi o 1992 golfu koji nema obrtomjer nego samo sat (vrijeme)
i ovaj nema uopste povucenu instalaciju za obrtomjer

ali lako je povuci instalaciju od alternatora,kad vec kazes da nece raditi na ovom kupice drugi, pa da znamo gdje zalemiti ;)

prvo vi to ispitajte dobro mozda ima obrtaje,i u mene je bila krajem 93 godine i origigi je bio sat sto kazes vrijeme,pa su bili obrtaji kad sam stavio dr sat

Legend
Svi dizeli uzimaju signal s alternatora...
na njemu moras imati izlaz (signal), inace budu 2 zice,
jedna je za lampicu na satu za acu. a druga je signal za obrtaje...
ista je shema od mk2 do mk4... ;)

isti problem,sat dosao s analognim,ja promjenim,stavim od TDIa s obrtomjerom,bijeli taho,i samo uvijek u blokadi,cim upalim auto:icon_question:
ako ko zna rjesenje,jedva cekam

imo sam isti problem, na proslom golfu 1.9TD kupio sat od TDI-a i na leru radi na 1500rpm, malo gasa ode u blokadu...
ako je 1.9D ili TD treba za njega nac sat, pase i od Pola,Ibize,Cordobe 95-98god