Golf 3 1.6 potrosnja goriva?

Golf 3 1.6 potrosnja goriva?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ma te priče od 8 l po gradu zaboravite,

Svaki benzinac 1.6 će uzeti sigurno 10 litara po gradu ako ne i više, a to što vi kao prosječnu potrošnju uzimate kombinovanu vožnju, samo sebe lažete.

Moj bord computer pokazuje da je moja prosječna brzina 28 km/h, a imam tešku nogu na gasu, hoću vam reći da više vremena u gradu provedete stojeći ili puzeći,

Otvorena vožnja je druga stvar ali 99% moje vožnje je gradska.

Benzin će na otvorenoj vožnji potrošiti znatno manje moj Golf 1.6 je trošio 6 litara, ali bez deranja i bez zastoja ono što bi se reklo penzionerska vožnja.
Drug ima opel Astru 1.6 auto extra očuvan malo prešao i u njega ne ide ispod 10 u gradu.

Osim ako ne živite u Tarčinu :icon_smile:

nema kurobatora ovaj motor elektronske su dizne i ajnspric ma po meni je najveca glupost kupiti slabog benzinca ne ide nista extra a trosi vise nego sto bi trebao ja sam imao calibru turbo oko 300 konja nikad nije uzimala preko 10 litara fine voznje a cak i kad je gazenje potrosnja nije nesto pretjerano velika bila skoro kao i kad ovog golfa forsiram hehe
uglavnom 1.6 je stedljiv i isplatljiv ko vozi najvise otvorenu, za gradsku uzas odnos snage i potrosnje kao sto sam rekao je smjesan :p

pozz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.