I danas otklonjena jos jedna briga, konacno sam nasao prednju lijevu poluosovinu i zglob!
Prevrno sam BiH i HR trazeci, cak je Mitja trazio po SLO, ali nikako da nadjemo od auta sa 6 brzina. I onda na kraju skontam da pasuje od T4 kombiija 2.4 Dizel (ima 110mm zglob). Svo vrijeme mi je bilo "ispred nosa" na otpadu kraj Mostara : - D
Posto poluosovine koje ce biti na 4motion pogonu nije moguce kombinovati sa vanjskim zglobovima koje imam na golfu, nastaje problem (niti je moguce nastekati zglobove postojece sa golfa na nove poluosovine).
Treba staviti drugacije glavcine (takve su sa 5 rupa, pa bi onda trebalo busiti dodatno rupe da bi mogle ostati moje felge), ali ja sam odlucio zadrzati postojece glavcine na autu, odlucio sam PARITI poluosovine. Znaci polovina poluosovine desne uz mjenjac ce biti od S3, a uz tocak ova koja je sada na golfu, takodjer lijevu uz mjenjac od T4 a uz tocak postojeca : - )
Tokarski se to da uraditi bez problema, postoji dobra metoda da se izbjegne bilo kakav debalans.
Evo slike iako se ne vidi nesto jer je umotano.
Sljedeci tjedan cu gledati da se prepakuju brzine iz mjenjaca u mjenjac, i za 10-ak dana mislim da cu dobiti preostalo od Petra, znaci zavrsen zadnji most, haldex, kardan, šaltung, desni zglob, i neke sitnice..
Nakon sto pomenuto bude zavrseno, moze se poceti razmisljati o slaganju pogona na auto, izrade kompet novog ispuha, itd.
sandy_mo je napisao(la):
e ako budete isli na pistu sutra zovite docu i ja
sumljam da ima ista od toga. evo prognoze (inace je prilicno tocna) :
http://wetter.rtl.de/europa/uebersicht.php?id=14648&ort=Mostar