Golf 2 1.6 GTD problem sa strujom

Golf 2 1.6 GTD problem sa strujom

Član
Svi osiguraci su mi ispravni, provjerio sam u vise navrata..
Ali ne radi mi sat na komandnoj (nekad se slucajno upali kad diram osigurace ali se ugasi kod paljenja auta) i ne radi mi na krovu svijetlo..

Nakon sto upalim auto struja mi je slaba, svijetla slabije gore, grijanje manje puse, a truba uopce ne radi, i gorivo i temperaturu mi ne prikazuje realno, znaci komplet je losa struja i nakon 5-10 minuta rada auta odjednom mi nadodje struja u cijelom autu..

Akumulator ove godine mijenjan..

Član
meni se tako desavalo ali bi lampica gorila, regler bio problem! skini vidi kakve su cetkice mozda je do njega!

Član
Aham, ok provjerit cu.. Hvala..

P.S. Zamijenio sam regler sa relejom pa sam zato pitao koji je :lol:

...anlaser je najveci potrosac struje u autu i on povuce svu struju pri startanju motora... provjeri masu akumulatora sa karoserijom auta... ako ti je lose osvjetljenje nakon starta motora i nakon kratkog vremena "nadodje" onda je vjerovatno akumulator, jer anlaser povuce svu struju iz njega i alternator ga nakon malo vremena "ozivi" i onda bude normala.. reci mi jel ti se to desava samo na jutarnjem palenju ili na svakom... kako anlaser vrti :icon_rolleyes:

Član
Da, to mi de dogadja pri svakom paljenju.
Ali stvar je u tome sto mi je akumulator nov, tj. skoro nov ali i kad sam ga tek kupio tako mi je bilo i cak i na starom akumulatoru

Član
Da obnovim temu..

Neki dan mi se upali lampica akumulatora u voznji, nisam tek upalio auto nego je radilo izvjesno vrijeme i samo mi se upali lampica, kazaljka od obrtaja pocela skakati k'o luda.. Otvorim haubu i kao da se neki smrad osjetio ali ne mora smrad imati veze sa problemom jer sam dosta po lokvama gazio pa je mozda zbog toga..

Skinem regler i bile su cetkice dosta potrosene ali ne do kraja, kupim novi, stavim ali nista.. Jedan mi lik (takozvani automehanicar) rece da bi trebalo pokusat ozivjeti alnaser ali nisam ga shvatio sta je s tim htio reci..

Hoce li biti red da kupujem novi alnaser??

Član
Drug problem ti je u altenatoru prvo njega rjesi pa onda dalje , stavi polovan ili remontuj taj dali je neko gledao punjenje altenatora taj mehanicar ? koliko je ?

Dzaba ti stavljati nov regler ako su kolektori na rotoru potroseni... reci ti tom majstoru neka provjeri kolektore (spule) na rotoru... a sto se tice alnasera, ako je tvoj ispravan a ipak samo slabo vrti potreban je samo zamijenuti piksne i cetkice i bice ko nov, nemoras kupovati drugi ;)

ako ti je slabo punjenje, ni nov akumulator nakon par verglanja ce biti kao i stari jer samo jednom kad startas potrebno je preci 10ak km da bi nadopunio potrosenu struju pri startovanju motora ;)

Član
Ma ne bih ni mijenjao akumulator, nema mu jos ni godina dana.. A gledao sam ja struju u akumulatoru, skoro je prazan ali nisam mjerio punjenje jer je ocigledno da ne puni..

Ostavio sam ga majstoru prije par dana jer sam ja morao otputovati pa cemo vidjeti sta ce napraviti..