Član
po statistici za proeklu godinu u isplati steta daleko najbolji Brcko-Gas osiguranje
a u to sam se i sam uvjerio
a u to sam se i sam uvjerio
Harli_team je napisao(la):Lično ja sam pred kraj godine imao udes gdje me je udario tip pijan, strpao me u bolnicu i bla bla, ovom prilikom ostao sam vrlo iznenađen efikasnošću ljudima iz Triglav osiguranja, čiji je bio osiguranik koji me udario. Vrlo brzo su izašli poslikali i prvu ponudu sam prihvatio odmah, jer je bila fer nisam htio ići sa žaljenjem ovo ono, iako sam pravnik po struci pa sam mogao i to, međutim samo bi mi to odnijelo i vremena i živaca a kao što sam već naprijed spomenuo bio sam zadovoljan.
Sad sam predao za naknadu materijalne štete koju sam pretrpio i opet se nadam njihovoj ažurnosti kao i prošli put. Iako sam u BSO dobro se premišljam da se kod njih prebacim jer imam sve pohvale. Vjerujte da tih 50-ak KM kad se desi nesreća ne znači ništa ako ste kod jakog osiguranika.
prozor je napisao(la):polica AO sluzi kao osiguranje od stete nanesene trecoj osobi,tako da samo kod osnovnog AO kome god se ode sasvim svejedno,ali ono sto nije i nikada nece biti svejedno je kada ta osiguranja koja daju povrat mimo zakona dosegnu kriticnu tacku osiguranika pa samim time i steta.
ono sto drzava uzima to je kod svih isto ali svi kalkulisu sa svojom premijom od onih bijednih 200 i nesto maraka (Golf 2) daju Vam povrat 30 - 50 KM, pa sada zamislite sta ce biti kada jednog dana osiguranik brcko,jahorine,zovke stigne drugog osiguranika istog tog brckog,jahorine,zovke, SISANJE MOTIKE obojici bez obzira na krivicu tada ce Vas guja ujesti i nikad vise.
za one u federaciji da znaju da drustva cije sjediste nije u FBiH odgovaraju samo do visine temeljnog kapitala podruznice i obratno vazi za RS.
tako da nemojte se zacuditi jednog dana kada Vas stigne neko iz istog osiguranja kako stetu ne mozete naplatiti 5 mjeseci od 500 KM.
razmislite malo kome dajete svoje pare i nemojte ciganciti za 30 KM jer je duga godina dana a "nova" i "hit" osiguranja kako dodju tako i prodju.
ne radim ni za jedno osiguranje, ali posto mi je bilo kao tema diplomskog rada znam ponesto o istom i pratim desavanja aktivno.
prozor je napisao(la):molim te objasni terminologiju kad se budem na radiju igrao?sta ti to znaci?
osiguranje koje ima portofolijo 20 miliona brze i bolje isplacuje stetu unutar svojih osiguranika nego osiguranje koje ima portofolijo 5 miliona.
peugeot206 je napisao(la):Da li neko zna, da li novo auto mora ici na tehnicki pri DRUGOJ registraciji, prvi put sam morao ici, platiti upis u registar itd... ali neko mi spomenu, kad budem drugi put registrovao, da ne mora na tehnicki, jer je novo. Zna li neko o tome neko vise info?
prozor je napisao(la):molim te objasni terminologiju kad se budem na radiju igrao?sta ti to znaci?
osiguranje koje ima portofolijo 20 miliona brze i bolje isplacuje stetu unutar svojih osiguranika nego osiguranje koje ima portofolijo 5 miliona.
HFintegrale je napisao(la):peugeot206 je napisao(la):Da li neko zna, da li novo auto mora ici na tehnicki pri DRUGOJ registraciji, prvi put sam morao ici, platiti upis u registar itd... ali neko mi spomenu, kad budem drugi put registrovao, da ne mora na tehnicki, jer je novo. Zna li neko o tome neko vise info?
ides al ne placas tehnicki
Kenno je napisao(la):bitno da oni zadaju 4-5 hiljada obrtaja dok izvuku auto iz testera kočnica
a btw znam auto koje sad u januaru ni vidjelo tehničkog nije, u pitanju je druga registracija
Gazija2001 je napisao(la):Harli_team je napisao(la):Lično ja sam pred kraj godine imao udes gdje me je udario tip pijan, strpao me u bolnicu i bla bla, ovom prilikom ostao sam vrlo iznenađen efikasnošću ljudima iz Triglav osiguranja, čiji je bio osiguranik koji me udario. Vrlo brzo su izašli poslikali i prvu ponudu sam prihvatio odmah, jer je bila fer nisam htio ići sa žaljenjem ovo ono, iako sam pravnik po struci pa sam mogao i to, međutim samo bi mi to odnijelo i vremena i živaca a kao što sam već naprijed spomenuo bio sam zadovoljan.
Sad sam predao za naknadu materijalne štete koju sam pretrpio i opet se nadam njihovoj ažurnosti kao i prošli put. Iako sam u BSO dobro se premišljam da se kod njih prebacim jer imam sve pohvale. Vjerujte da tih 50-ak KM kad se desi nesreća ne znači ništa ako ste kod jakog osiguranika.
To je jako fer od tebe i to je nekakav argument za tvoje spomenuto osiguranje, al da bi bio potpuno upravu moraš nam navest primjer i od npr. Jahorina osiguranja kako su neefikasni, a ne samo izvodit zaključak na osnovu njihove jeftinije cijene.