Ako se radi o sava escimo s3 gumi, ta je guma super i za snijega i za kise, a i za suhog vremena, samo je problem kod tih guma sto nakom 2 ili 3 godine se iskrive i spucaju sajle unutra i onda s vremena na vrijeme izlete kroz gumu van
meni se to desilo sa njima, stare bile 3 godine i nikad nisu vozene ljeti niti proljece, samo zimi i kisi cim ugrije skidale su se ali eto izlete sajle iz njih, prvo sa strane gume izlete kao da uzmes od dugacke celicne cetke oni jednu nit i da viri iz gume sa strane gdje pise profil gume i marka gume, i ja sma par puta to izvukao misleci da sam u garazi udario u celicnu cetku na podu
dok mi nije rekao vulkanizer da su one gotove i da su se pokrivile iako su imale 6mm sare
i odna sam ih zamijenio sa hankook icebear i prezadovoljan sam, jos nikako ni za snijegu 40cm nisam trebao koristiti lance ni sa prednjom vucom a ni sada sa zadnjom vucom...
Znaci ja ti ne bih preporucio SAVA ESCIMO S3 gumu jer nisu bas kvalitetne jer kod nas dolaze samo 5-6-7 klasa tih guma i prodaju se pod prvu klasu.
Hankook guma DA
Tigar guma DA
Sto se tice protekt guma ako su to one sto stavljaju saru na staru gumu ja ti to ne bih preporucio jer guma kao guma koja ima vise od 4 godine starosti ispuca i moze da pukne, nema veze sto on stavi novu saru i uradi je kako treba ali ona moze da pukne sa strane gdje je guma stara i sitno ispucala a to se ne mijenja nego ostaje stara guma.
Zaboravio sam ti naopomenuti uvijek gledaj proizvodnju gume, znaci koje je godine proizvedena, to ti stoji kao recimo 1213 (12 oznacava sedmicu u toj godini proizvodnje, a 13 oznacava godinu proizvodnje a to je 2013) to obavezno prati da nisu starije vise od pola godine.