Golf Mk1 Diesel je napisao(la):
nije VW al eto.
Vozio sam se u Passatu b5 koji ima bolju opremu od moje, jer moja je osnovna... i udobniji je nego Mondeo, ima bolja sjedišta ( u mog su ona izlivena u kalup, nije spužva)... U Subera su bolja sjedišta od mojih, i udobniji je, jedino što je presudilo pri kupovini je što je mondeo bio jeftiniji oko 4000KM isto godište i stanje.. Jest skuplji za održavat od Passata i svaki dio je skuplji, ali opet nećeš uložit u auto razliku u cijeni koja nije mala. Passat je po meni odličan auto, mislim na b5 sa finom opremom naravno.. Naravno u nas nemaš stručnjaka za ove motore, većinom ne znaju šta je kvaru i samo nagađaju.. jer im je motor nepoznanica, to je jedan minus uz to je poprilično komplikovan motor. Evo primjer, nije mi dizo temperaturu, kaže majstor odma termostat, nov košta 45KM i nije to, opet ne valja, daj kaže uljni termostat i cijena je oko 30 + gorivo i nije ni to, sada kaže imaš 4 grijača na motoru, vjerovatno neki od njih ne radi, pa ispod 0 stepeni teško podiže temperaturu... Na kraju daš 100KM u termostate koji za Passata koštaju 10KM, a uredu su bila oba termostata nego majstori su neznalci.. To su dobri majstori za TD, TDI motore starije generacije, ali za ovaj tdci motor su nula, nemaju pojma..