[
Vidim čitam i ne vjerujem sta sam procito
Govoris nevaljaju majstori .....
Pa jarane sam si reko obiso si ih dosta nije problem do majstora nego do tebe ja ovdje tako vidim dok sumnjas u majstore
Probas kod jednog odes drugom radis kod treceg i to sve dubis im nad glavom nikakvo cudo sto ti kazu idi tom sto ti je radio
Nego moj savjet nazovi nekog majstora ne pitaj koliko ce kostat popravka tazi da ti popravi auto pa kad zavrsi nek javi a ne otjeras auto i hoces da ti rijesi problem za sat
Toliko pozz
4 dana bio auto kod jednog majstora.Reko napravi,kad napravis javi,platim i zavrseno.Kroz 4 dana otiso,auto je prljavo,sjedista od ulja.Stvaio mi ler gas od FORD MONDEA 2.0.Motor radi kao avion kad polijece,cuje se zvuk zraka iz usisne grane.Kaze dok ga prihvati kompijuter radice dobro.Vidim nije to t
dem drugom dam aut
vaj skine taj od Mondea dijel ubaci svoj ,50km.Auto i dalje trokira,kaze ja nemam dijagnostiku idi gdje ima dijagnostika.Odem na dijagnostiku,pokaze EROR lambdna sonda .Nazovme kaze zamijeni sondu.Odem na odpatu kupim za 30km zamijenim isto.I dalje ostavim kod njega,pred vece me zove kaze zamijeni ti kablove i svjecice oni prekidaju struju.(SVJECICE SKORO NOVE BOSHOVE u motoru)Odem kupim druge svjecice i kablove nove 88KM .Nije! Taj mi kaze trebalo bi ostavit kod mene auto ,i ja cu radit ali kao on ne zna gdje ima na otpadima ovakav.Registorvan servis,i radnik ce ici na otpad da isprobava dijelvoe redom.Mislim..gdje je tu znanje?Ja mu nadjem isti auto,dambr, na krjau mi kaze idi ti u servis u Modricu,oni to znaju.Odem dole,kazem auto trokira..znaci napravi..kaze ostavi auto.Citav dan bio kod njega,kaze mi zamijeni PROTOKOMJER ZRAKA.On kao servis nema.Odem na otpad kupim protokomjer 40KM,donesem njemu.Montira,auto jos gore radi.Kaze mi,treba radit motor.Radit motor ? 300-400KM ? a znam da nije u pitanju motor.Odem od njega Stuhli servis,bio jedan citav dna,i drugi dan opet otiso..i kaze mi : ne da mi gazda gubit vrijeme na tebi,to je kvar kojeg treba detaljno trazit a kod tebe dijagnostika nije tacna.I da ne navodim primjere vise..bio auto kod majstora,ostvaljo ili ne isto,.I ti kazes do mene je.Pa nisam ja kriv sto nemaju osnovno znanje.U servisima rade ljudi s auto otpada,koji nemaju pojma o principu rada motora.Smao zanju zavarit auspuh,zamijenit ono sto zna svako zamijenit..malo slozenij problem ne znaju.Onaj ko nije imo problem ovakav,i ne zna o cemu pricam.ZAATO sam i pokrenu temu,da mi da neko savjet gdje da idem.Nije mi problem platit,i ostavit auto uopste.Ali platit rad..a ne montiranje dijelvoa napamet.i investiranje u nista.Ali posle ovi praznika,oticu u ovlasteni servis Forda.Jednom zvao,nisu mi dlai termin.Sada cu otici licno.Pozdd ..i ja bi volio da nije ovako,ali nazalost jeste.I ja ne vjerujem,koliko seljakluka.A onaj ko nije imo prob.stim i ne zna o cemu pricam.A vjerujem da ti nisi,jer golfa 2 jsvvi zanju popravit,za cudo bozije nakon 30 godina servisa na njima