malo ti je to komplikovano, mislim nije toliko ali ima puno posla., trebao bi skroz izvaditi pinjon, potom bi trebao skinuti instrument tablu, i naci zicu koja provodi signal do table
pretezno na tim pinjonima imas + i -, to je za napajanje samog pinjona, a A bude signal za kilometar sat, koji ide do table, a onda ga onaj elektronski sklop preracunava i pokazuje ti koliko ides na sat ( aaaa jesam dobro naucio
)
e sad biti trebao vidjeti koje je boje zica na A stopici na pinjonu, i nju naci kod instrument table, prije ulaza u tablu
treba ti unimer i onda neko da vrti pinjon a ti da na instrumentu ocitavas vrijednosti,mora se mijenjati cim se bude vrtio pinjon
jedan onaj pipak sa imstrumenta bi trebao ici na + akumulatora, a drugi na zicu koja ide sa pinjona, tako bi trebao dobiti promjenljive vrijedosti prilikom vrtnje pinjona
ja sam se kanio to da uradim, sve danas cu sutra cu, ali sam ucinio isto, i ispitao sam instalaciju do table, sad se bacam na tablu
moj ti je savjet da odes prvo na dijagnostiku, da uradis kalibraciju kazaljki, da vidis da tvoja kazaljka od kilometar sata slucajno nije u kvaru, mozda se ne moze pomjeriti ili nesto tako. Trebao bi moci preko dijagnostike i da ocitavas kolikom brzinom se kreces, znaci da ti vozis a da ti na dijagostici ocitavaju kojom brzinom se kreces, ako je pinjon ispravan trebalo bi to da moze
eto nadam se da sam ti makar malo priblizio problematiku, kako sam ja imao problema s tim malo sam se raspitivao, malo ucio o tome i eto, ono sto znam rekao sam i tebi