Fiksni zamajac 1.9 TDI

Fiksni zamajac 1.9 TDI

Član
.nOKe je napisao(la):
addo je napisao(la):
.nOKe je napisao(la):
miki brate ja ne bih, ti razmisli jos..

http://www.bhtuning.com/zamjena-plutajuceg-zamajca-za-fiksni-golf-v-t-63771.html

doduse, ovdje je kontra prica :D
http://www.bht.sex.bhtuning.com/plutajuci-vs-fiksni-zamajac-t-76794.html

.noKe kakav ti je ovo link????? bht.sex.bhtuning???? Ja kliknem i izbaci mi da se logujem i ne gledajuci kakav je link!!!!


Virus :icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad:

kod mene radi normalno, obje teme se mogu otvorit..
to nest unutar teme ima, ja nisam vidio ..

Nek' admin ispravi ovo, jer nasjest ce jos neko! Ja moram formatirati racunar, sve sto ima veze s antivirusom nece da otvori!
 
Član
ovu bht.sex extenziju meni stalno izbacuje kad nesto preko googla trazim na forumu, nikad nikakvih problema nisam imao :icon_rolleyes:
 
Član
mara- je napisao(la):
ZELA, pročita li, šta sam napisao? Ovlašteni Pežo servisi preporučuju sada fiksni, zapavo, uopšte ne možeš više naručiti plutajući, nemaju ga i ne može se poručiti. Plutajući ti je samo način da se više zaradi para.

:lol:

Šta mene briga šta si ti napisao? :icon_confused: Jesi li vrhovni, ovlašteni stručnjak pa da tema stane poslije tvog posta?

To što pišeš su gluposti, poznavajući mnoge stručnjake iz ovlaštenih servisa nije mi ništa čudno.

Evo dobra tema o plivajućem ne plutajućem zamajcu:D Ne znaju ljudi ni kako se zove a ne nešto o njemu :lol:

http://cbc.rs/showthread.php/5629-Plivajuci-zamajac
 
Član
E jebi ga, sad ti moram reći: ne seri boga ti, kakav si mi ti to stručnjak? Sigurno je preporuka svih ovlašteni servisa pametnija od tebe, a i činjenica da se ne može naručiti nešto govori. I ne hvataj se sitnica, jesi to postao ekspert u prevođenju pa znaš je li plutajući ili plivajući, što je totalno nebitno u ovoj temi "stručnjak".
 
Član
Nije plivajuci, nego je u svakoj strucnoj literaturi Dvomaseni.

43534882.jpg


A ovo kaze LUK, glavni proizvodjac zamajaca, i to nije VAG izmisljotina, nego je LUK prije nekih 30 godina uveo.

Ako ti na 150-200k nije crko mjenjac od vibracija i svega, moze jos 150 na jednomasenom. ZMS jeste bolji, ali i skuplji.

Uostalom, u normalnom radu, kad se dvomaseni zavrti, nema puno neke razlike u odnosu na jednomaseni.
ZMS samo ublazava trzanja pri nekim naglijim pojavama, brze kretanje i tako.

Edit
@mara
I VAG ovlasteni stavljaju SACHS jednomaseni, pa pojebu ljudima sve redom. Samo Valeo komplet i nema zime :)
 
Član
Misliš Valeo fiksni ili plivajući? Da kucnem u drvo, meni još nema nikakvih znakova da treba bilo šta dirati, ali bih volio informativno znati. Evo kula je sebi stavio fiksni po preporuci Pežo servisa i nema problema već 50.000km.

I mogao bi nam malo prevesti ovo sa slike. :D
 
Član
Mislim valeo/sachs jednomaseni, sve u kompletu da se mjenja, korpa, lamela, potisni i zamajac, onda ce raditi kako treba.

Bar na VAG ne radi kako treba kad se stavi samo SACHS jednomaseni sa nekog motora sa kojeg pase, ostalo da ostane kao i prije ;)
 
Član
da treba fiksni fabrika bi ga stavila, mislim da je tim inžinjera koji rade npr u VW-u dosta pametniji od naših avlijanera koji pokušavaju biti pametni ;)
možeš ti staviti na pežoa od 100 ks fiksni i laganom vožnjom ne mora značiti da ćeš napraviti neki problem, osim naravno ako ti ne smeta treskanje koje je neminovno, ali ovdje čovjek govori o TDI-u sa 150 ks i 350 NM koji će se sigurno i dosta jače voziti i sa malo grubljim šaltanjima...
u njegovom slučaju fiksni zamajac će poderati mjenjač poslije 10.000 km i onda skontaš da tzv. plivajući zamajac nije skup ;)
druže moj savjet ti je obavezno plivajući zamajac, mislim da ti je u Sarajevu Panex najpovoljniji, kompletan LUK set sa zamajcem, potisnom i lamelom ti dođe oko 600 KM
 
Član
A kako su onda funkcionisala auta prije nego što se počeo ugrađivati plivajući? Da li to nije postojao auto sa fiksnim zamajcem te snage?
 
Član
mara- je napisao(la):
A kako su onda funkcionisala auta prije nego što se počeo ugrađivati plivajući? Da li to nije postojao auto sa fiksnim zamajcem te snage?

pa ovakvih turbo diesel motora nije bilo sigurno, sa ovolikom snagom i obrtnim momentom su bili šestaci i veći motori, ali oni su imali dosta veći i teži set kvačila, kamion ima najviše Nm ali zato je njegova lamela kao tvoja cijela hauba ;)

današnji motori su zbog svog sistema ubrizgavanja i savremenih varijabilnih turbina dosta eksplozivniji i samim tim kvačilo trpi dosta jače udare, neko pametan je smislio rješenje koje radi savršeno, ali naravno ko će pametniji od bošnje...
 
Član
ZELA GTI je napisao(la):
Može na kraće staze Boki, na duže je bolje staviti plivajući zamajac. Starija auta su mogla bez plivajućeg, naravno. Zašto? Imali su mnogo manje snage i najvažnije okretnog momenta. I najobičniji dizeli danas imaju po 300 NM okretnog momenta. Prvo su ih počeli ugrađivati na dizelima, potom i na benzincima. Moderna vremena, povećana sigurnost, masa, mnoštvo elektroničkih pomagala. Da se ne lažemo, auta su mnogo kraćeg vijeka trajanja i manje pouzdanosti nego prije, no mnogo manje potrošnje. Kome smetaju skupi kvarovi i održavanje modernih motora koji troše 4 litra neka voza obične dizele i karbaše:D

ZELA GTI - je li ovo tvoje iskustvo, koliko znam vozio si ili možda još voziš pugica 106....
meni da smetaju skupi djelovi,nebi vozio skupo auto (potrošnja 8lit, servisi, gume 17", i ostali popratni djelovi, racunajuci registraciju 690 KM)
postavio sam temu za one ljude koji imaju uskustva sa istim, a ne rekla kazala.
 
Top