Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
moze biti jer to mi se pocelo desavat kad su pocele ove kise padat...pa vidjet cu sve mase i dotegnut ih i naprskat kontakt sprejom jbg.ja sam mislio da nije cd sta zezno stvar jer sam ga stavio kupio onu blendu i raskopco sam cd al ono opet.
Jel imas zastitni poklopac na akomulatoru? Zastitne plstike ispod motora i blatobrana? Negdje ti voda ulazi ili dopire do osiguraca koje imas i na akomulatoru!
provjeri , glavni kabal mase do kucista sa osiguracima,od sasije do akumulatora..... i dotegni + od alternatora do akumulatora....ne mora biti rijesen problem ali prvo od ovog kreni
imam plastiku na akomulatoru i na blatobranima al nemam ispod motora...sve je normalno radilo i odjednom je pobudalilo sve a najvjerovatnije da odnekud voda pada na dzek ili neku zicu i pravi spoj neki.a sutra cu sve polahko mase dotegnut i pregledat.
eo od jutros pravio,dotegao sve mase i naprsko kontakt sprejom,dotegao plus ugl sve..sve moguce pregledao i ono opet isto.kupit cu relej pa da vidim jel do njega ako nije vozim ga elektricaru treceg nema jbg...
eo vako zvao eletricara i rekao mi da je do rucica ja kupio rucice zamjenio njih i relej ono opet isto...zvao nekog dole sto radi u fiatovom servisu i reko mi da je to posljedica mase i ja sve skino mase oko motora ocistio naprsko i vratio namucio se max i ja upalim auto i brisace ono opet isto i rekao mi je da dodjem na dijagnostiku.to se samo desi kad cu brisaci vremenski upaljeni a na brzo nista sve normala...fkt neznam do cega je jel motor brisaca pri kraju ili sta vec...ako jos ko ima kakvu pametnu nek kaze:icon_sad:
kreni prvo od te dijagnostike ovako napamet preko foruma samo se moze nagadjati......i nemoj ti previse vjerovati majstorima vidis bacio si pare za tu rucicu i reley,to je neka banalna stvar u pitanju sigurno
samo ovlasteni servis A.C.FIAT ili slicni , plati ali da ti urade a ne na 100 mjesta bacati pare a dundjeri nagadjaju i nemaju pojma...
jbga zao mi je drug ali sta ces ... samo ti mogu reci guglao sam dosta po fiatovim forumima i bas taj kvar jos nisam vidio t.j. nije uobicajan za stila ....
p.s. mozda je glup prjedlog ali probaj skinuti kleme sa akumulatora na 15tak minuta pa vrati onda i probaj brisace.!!!