Pozz raja. Dugo me nije bilo...zbog nekih drugih stvari (postao sam tata jednoj prelijepoj curici) je auto moralo da ide u "plan B" ali sad kad se sve smirilo poceo sam da odradjujem sve ono sto bi drugi ljudi odradili odmah po kupovini...al eto.
Prosli mjesec:
Odradjen veliki servis 350KM
Zamjenjena lijeva lafeta 150KM
Kupljen novi (polovan) alnaser 170KM
I taman kad covjek pomisli da ce raditi nesto desi se nesto "trece"...
Ali belaja ce uvijek biti kod "starijih" auta...tako da mi je sad pod moranjem da zamjenim nosac motora (ispod mjenjaca).
Haj kontam ok, zamjenim to i bit ce sve ok, mozemo nastaviti sa nekim drugim sminkanjem...kad opet sran.e.
U polusvjesnom stanju, pri parkiranju desnu stranu udubim (doduse skroz malo iz vrata i ogrebem farbu.. Popucale zabice od lajsni (koje su nekim cudom samo ispale, nisu pukle).
Za ispravljanje i farbanje sam nasao pravo dobrog majstora i covjeka (podvlacim covjeka-Davor Sikima) ali imam mali problem...ZABICE za lajsne!
Kao da trazim obogaceni uranium, nigdje ih. Sve prodavnice za auto dijelove sam zvao, cak i isao da po uzorku nadjemo ali nema pa nema.
Na kraju sam pomisljao da ih zalijepim, ali ne znam jel neko imao iskustva sa tim,koje ljepilo da kupim i da li ce drzati.
Ako ko zna gdje da uzmem neka javi ovdje ili na pm.
Onda volio bih kad bi me neko uputio kod dobrog elektricara (jel se tako kaze?) da mi pogleda malo ConnectNav, jer mi telefon ne radi...Mada mi je prioritet lakiranje i taj nosac motora jer trese kao da sam u tramvaju sto btw nisam navikao u Stilu.
PS: Hvala @djogi86 koji me je uputio kod Slavise u Lukavicu, strasan majstor i raja!
Hvala i izvin'te na duzem preser.vanju.