Ja iskreno receno ne znam kako se to njemu isplati i kakve mape moze ubacivati. Sa tacke gledista profesionalnosti, ne mozete ga porediti sa ozbiljnim tunerima. Podavno kad se pojavila ova tema gledao sam na web stranici od alata s kojim radi tuning pa nadalje. Morate biti svjesni da kineski uredjaji kao sto Srdjan rece uredjaj od 100eu, kao prvo nije siguran uredjaj. A vi cete reci sada, sta mene briga on to radi. Pa da, on radi medjutim imate nekada srecu pa imate ECU koji se moze popraviti u slucaju pada u pisanju (ako zna i ima alat) , medjutim ako i taj alat (drugi) koristi od 100eu, onda mozete imati veci problem. Evo ja cu biti otvoren, koristim opremu koju koriste svi vrhunski profesionalni tuneri naravno originalnu i licensiranu, pa se zna desiti na nekim novim ili skroz neobicnim modelima da protokol nije najstabilniji i slicno. Medjutim imate alat sa kojim imate support, znate sta se desilo i kako rijesiti taj problem. U slucaju da imate neki clone kopiju, nebitno iz srbije, kine i slicno imate sebe, nadu i pokusaje koji znaju biti uzaludni (pa se dolazi kod ozbiljnih tunera). Ja se stvarno trudim da se prilagodim nasem trzistu sto je moguce vise, i pretjerujem stim jer mi je racunica jako losa, obzirom da i ja poslujem sa firmom iz austrije, ali sta je tu je. Ponekad i ja dobijem popuste na odredjene modele, pa tako dodatno izlazim u susret mojim klijentima, ne ostavljam za sebe taj procenat, nego ga dodatno umanjujem od cijene usluge.
Bitno je ko radi mapu, koliko ima iskustva, koliko poznaje tematiku motora, motora sa elektronskim ubrizgavanjem, nove tehnologije... To je jako tesko znati covjeku ko je sa ovih prostora, jer su najnovija vozila kod nas slabije u opticaju i prije sagradi neko iskustvo neko vani. Recimo moj saradnik uradio je W204 facelift modela vec lijep broj, a ja nisam ni jednu...
Istu snagu je lahko ostvariti, samo je stvar nacina kako ce te je napraviti. To i jeste najbitnije da imate mapu koja je optimalna, a ne snagu koja je optimalna.
Kao sto vidite ja se nisam ni jednom reklamirao na forumu, niti sam govorio prije da se bavim chiptuningom, iako i na forumu ima mojih zadovoljnih klijenata. Ovdje se javljam kao i svi vi ostali, ali sam citajuci par tema i brojne komentare odlucio sam i ja podlijeliti svoje misljenje i iskustvo.