Dzeniii je napisao(la):edi86 je napisao(la):Duke_Of_Harlem je napisao(la):Koliki ti je budžet, prodaću ti ja svog
Ma budzet je do 5500 km :lol:jbg kriza valjda sta solidno ubodem za te pare
Shvatio sam da je najbolje prilikom kupovine odmah odvuci na servis ili povesti majstora dobrog sa sobom i naravno provjeriti da li ima uredna servisna knjiga
Znaci ne igra toliko predjeni kilometri sve zavisi od odrzavanja,ok hvala vam
navuci jos 400 Km i evo ti škoda http://www.pik.ba/artikal/8168059/skoda-fabia-1-9-tdi/
edi86 je napisao(la):Dzeniii je napisao(la):edi86 je napisao(la):Duke_Of_Harlem je napisao(la):Koliki ti je budžet, prodaću ti ja svog
Ma budzet je do 5500 km :lol:jbg kriza valjda sta solidno ubodem za te pare
Shvatio sam da je najbolje prilikom kupovine odmah odvuci na servis ili povesti majstora dobrog sa sobom i naravno provjeriti da li ima uredna servisna knjiga
Znaci ne igra toliko predjeni kilometri sve zavisi od odrzavanja,ok hvala vam
navuci jos 400 Km i evo ti škoda http://www.pik.ba/artikal/8168059/skoda-fabia-1-9-tdi/
ne volim karavane.....a interesuje me u ovom puntu 1.3 da li on ima plivujuci zamajac i kolike su razlike oko cijene servisa itd znaci interesuje me cijena servisa 1.9 jtd i 1.3 multijet danas ne covjek ubjedi da uzmeme ovaj 1.9 jtd kaze nekad ces na more ici i ti to je zvijer od motora a potosnja po gradu ne prelazi 6 l sad koliko tu ima istine volio bi cuti interesuje me da li je upravu za potrosnju da li je ovaj covjek u pravu cuo sam da 1.3 trosi oko 5 l po gradu
edi86 je napisao(la):Nisam ja u takvoj guzvi nikad ja sam iz gracanice to i nije toliko guzva kao u sarajevu....
Nego interesuje me jos u vezi plivujuceg zamajca jel 1.3 multijet ima plivujuci zamajac?????
edi86 je napisao(la):Nisam ja u takvoj guzvi nikad ja sam iz gracanice to i nije toliko guzva kao u sarajevu....
Ja ti isto imam punta 1.9 JTD 59 kw i stvarno imam samo pohvale za taj auto!!! Meni licno nikad se nije svidjao njegov interijer al sto se tice mehanike i motora bez rijeci sam znaci nika ga nisam darnuo osim redovnih servisa naravno!!! Moj prijedlog ti je 1.9 jtd sigurniji i bolji 100% !!!! Na poslu vozim fiat doblo kedi ma to je smece od motora stvarno !!! Njemu bolan na 70 000 km pukao lanac 6 klackalica i podizaca sje..o!!!
Vozim 1.9 jtd evo vise od godine, potrosnja gradske voznje, je oko 5.5 litara, a ove godine sam isao u CG na more i trosio je ispod 5 litara. Kad budes uzimao samo trazi od nekog ko je odrzavao, ja sam se zeznuo i kupio od svercera, i vjeruj da sam jos ulozio u njega preko 1500 km, da bi ga doveo u red, sad je ostalo samo da uradim limariju, al sam izgubio volju i prodajem ga za smijesne pare. Zato ti kazem, trazi samo da je odrzavanao. Sretno u kupovini.
Trazis auto da trosi sto manje i onda uzimas benzinca, gdje tu logika ?