Slusaj, nekad se stvarno zna zalomiti par kvarova za redom ali moras da znas da svaki auto koji se prodaje nije sigurno u perfektnom stanju, znaci treba odmah malo uloziti u njega u te glupe sitnice koje puno znace....
Ja kad sam prvi put kupio svoj fiat bravo jtd, morao mijenjati zupcasti, pakne, diskplocice, diskove, letvu volana, amortizere, lafete, krajnice, cetkice na alnaseru i alternatoru....
Jebo sam mu sve po spisku.
Nisam imao para pa kupio neki ofirne spanere i vodenu pumpu... drama, spaner zakocio nakon 10 hiljada umalo da mi pukne zupcasti kais... ajd rijesim to, zakoci mi vodena pumpa, umalo da mi pukne zupcasti kais, reklamiram pumpu, nakon 10 hiljada opet zakoci i ta nova vodena pumpa, umalo da mi pukne zupcasti kais....
Jebo mater prodavcu tih pumpi i dijelova (Ne znam koja je marka ali bih odmah napisao koja je marka da se i vi ne zeznete i kupite to smece)....
Eh onda promjenio pristup.... kupio originalne monroe amortizere i platio 30% skuplje, i danas nakon 260 000 predjenih kilometara sa njima su perfektni...
Kupim originalne plocice lucas, platim umjesto 60KM, 90Km, predjem sa njima 50 000Km, i tako pocnem kupovati originalne dijelove sto je vise moguce i umjesto da potrosim vise ono me ustvari dojde dosta manje i nemam brige sa tim dijelovima...
Od tad nista vise nisam mijenjao osim ovih potrosnih dijelova, zupcasti 3 puta, pakne jednom disk plocice, 4 puta i ulje 30 puta, sve ovo za 4 godine... i sad mu je na satu 350 000 i ko zna koliko je vracen... ne posustaje i dans takve prodaju po pijaci sa kilometrazom od "150 000"... kako da ne.
Znaci samo je problem u pristupu, bolje brate malo vise platiti dio i na kraju izbjeci havariju, duple troskove majtora i novih opet fush dijelova.
Auto je zmaj i ne pomisljaj da mijenjas za neku skulu staru 27 godina na kojoj se nista ne kvari zato sto ni nema to nesto da bi se moglo pokvariti.
Kazem ti da pumpa u rezervoaru ne moze tako rijetko, jer kad ona pocne da zeza to je dosta cesce, svakih par kilometara....
Slusaj kako ces da cujes da li ona radi.
Kad das kontakt treba da se cuje malo u gepeku kako zuji, tad kad ona zuji a on nece da upali, onda nije sto posto do nje.... to krkljanje se cuje kad se gorivo vrati u rezervoar pa ona opet mora da gurne gorivo do motora kroz kablove od goriva.
Isprobaj pa javi sta si ucinio.