Fiat 500 C

Fiat 500 C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Maleni torinski kabriolet nastavlja tradiciju izvornog Fiata 500 u modernoj interpretaciji s platnenim krovom koji se otvara električnim putem i ima stakleni prozor. Užitak je zajamčen

Fiat 500C je inače imao svjetsku premijeru početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.
Budući da i 500C treba da ostane jednostavan i pristupačan automobil, ova otvorena verzija ima klasičan platneni, umjesto trenutno veoma popularnog metalnog sklopivog krova (čime se smanjuju troškovi i težina automobila).
U vezi nižih troškova je i samo rješenje krova (proizvodi ga firma Magna Car Tops, a inspirisan je originalnim otvorenim Fiatom 500 iz 1957. godine), budući da su B i C stubovi ostali netaknuti. Krov (pomjera se el. putem, a ima i spojler sa integrisanim trećim stop svjetlom) će se inače nuditi u crvenoj, crnoj i boji slonovače, a i paleta boja za karoseriju je proširena novim "Red Pearl" i "Warm Gray" bojama.
Fiat 500C pokreću već poznati 1,2 i 1,4 litarski benzinski motori (sa 69 i 100KS), koji se nalaze i u klasičnoj hatchback verziji, kao i 1,3 litarski dizelaš sa 75KS (kupcima će inače biti dostupni modeli sa manuelnom ili robotizovanom Dualogic transmisijom).
Prisjećanjem na "slobodu i emocije", ovaj originalni kabriolet odaje priznanje otvorenom modelu iz 1957. te nudi najnovija rješenja koja se odnose na mehaniku, motore i udobnost. Sve to s autentičnom fiatovom tradicijom koja omogućuje dodir s tehničkim rješenjima iz višeg segmenta i naprednom tehnologijom.

Uz inovativni mekani krov novi 500C ima jednake dimenzije kao i osnovni model (3,55 x 1,65 x 1,49 m) i tri jednaka pogonska stroja: 1,3-litreni Multijet Turbodisel sa 75 KS koji dolazi s 5-brzinskim ručnim mjenjačem, te dva benzinska motora, 1,2-litreni sa 69 KS i 1,4-litreni sa 100 KS, koji su dostupni sa ručnim ili robotiziranim Dualogic mjenjačem. Sva tri motora imaju dovoljno snage i temperamenta za ovaj mali automobil. Standardne značajke uključuju pouzdanost i ekološku prihvatljivost.

Nadalje, kao dokaz predanosti ekologiji i održivom razvoju kompanije Fiat Automobiles, novi 500C uključuje inovativan sustav Start&Stop, uređaj koji kontrolira trenutno gašenje i ponovno paljenje motora. Prilikom svakog zaustavljanja, prebacivanja mjenjača u neutralni položaj i otpuštanja papučice spojke, motor se gasi, te ponovo pali jednostavnim ubacivanjem mjenjača u prvi stupanj prijenosa.

Stvoren u Fiat Styling Centre-u i proizveden u tvornici Tichy u Poljskoj, 500C ima "otvoreni" dizajn, što znači dodavanje novih funkcija uspješnom postojećem proizvodu. Zapravo, Fiat 500C uključuje sve prednosti osnovnog modela, konkretno, vrhunske sigurnosne značajke, prostor za 4 odrasle osobe te solidni prtljažnik.

Originalnog dizajna, mekani krov fiatovog modela 500C je pokretan električnim putem i uključuje stražnji prozor od stakla. Dostupan u tri boje (bjelokost, crvena i crna), ovaj mekani krov će biti usklađen s nekoliko kolor izvedbi karoserije, od kojih su dvije specifično izvedene za ovaj novi automobil. Riječ je o briljantno biserno crvenoj i posebnoj toplo sivoj, tipičnima za sportske automobile.

big_Fiat500C.jpg

big_Fiat500C_01.jpg


big_Fiat500C_02.jpg


big_Fiat500C_10.jpg

big_Fiat500C_11.jpg


01-fiat-500c-live.jpg

03-fiat-500c-live.jpg

06-fiat-500c-live.jpg


17-fiat-500c-live.jpg

18-fiat-500c-live.jpg

19-fiat-500c-live.jpg

20-fiat-500c-live.jpg



Evo i jedan video za kraj:

http://www.youtube.com/watch?v=iIMdmr8yJcs

U Njemackoj Fiat 500 C 1.2 8V Lounge kosta vec od 15.800 eura.

Preuzeto sa:

AMK Bella Macchina/BH klub ljubitelja talijanskih auta
www.bellamacchina.net
 
Član
On nema konkurenta, ko ima para a hoce super retro auto, on ce ovo i uzeti.
a retro krov je kopija stare verzije...
 
Član
predobar cofi,i meni se ne svidja ovaj krov,al eto,kopiraju onaj retro stil,originalni,sto i nije toliko lose,samo ovi 15 milja mi pravo puno,al et,ko voli nek izvoli;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top