M A R E X je napisao(la):225/45 17" i to je normala sve ostalo je ludjacki stavljati50/55 profil na spusteno auto,ja nebi stavio nikad !
A moja preporuka je naprijed 215/45 nazad 225/45
ps. kod mene je 17" auto spusteno naprijed 215/45 nazad 235/40 i extra izgleda a nema ni supljine na rubu svega 2 prsta
.nOKe je napisao(la):u drugim drzavama u saobracajnoj pise koju dimenziju guma auto koristi (prilikom prve registracije kako je, tako ce i ostati..)
ako si na 1.reg imao razlicite profile guma, nece biti nikakav problem.. toliko o tome.. na kraju krajeva, zezat ce te i ako je drugi profil nego sto je upisano u saobracajnoj (iako su sva 4 ista) dok ne uradis atest..
da se vratim na temu
idealno je, po meni 215 45 na tvoju dimenziju, a mozes ici i 215 naprijed 225nazad nebi ni to lose bilo, naravno /45 profil..
trizex je napisao(la):RWD vozila tipa jacih bmw-ova i slicnoga imaju pneumatike tipa (bubam cifre sad) 235/40 na prednjoj osovini a 285/30 na zadnjoj, pa opet su savrseno legalni
nesobrzi je napisao(la):trizex je napisao(la):RWD vozila tipa jacih bmw-ova i slicnoga imaju pneumatike tipa (bubam cifre sad) 235/40 na prednjoj osovini a 285/30 na zadnjoj, pa opet su savrseno legalni
druze posto se nerazumijes u profil guma te dvije gume se jako iste visine mozda mala razlika jer profil gume se racuna od sirine a zadnje imaju nizi profil ali su sire tako da visina gume bude ista
djordjep je napisao(la):225/45 R 17 je dimenzija koju je VW predvidio za Golfa.
Znači ako proizvođač predvidi tu dimenziju , ne smije bit nikakvih problema.
nermin suljagic je napisao(la):kod mene su bile na golfu (SA GEWINDAMA) 215 45 17 naprijed i nazad 225 45 17 i nikada nije nista strugalo....a vozio sam i pretrpan na more sa punim autom i opet nista....
PS: vidjet ces na proljece jednu plavu boru Variant po gradu,na 235 35 19...kako polaaako klizi kroz ulice preko lezecih i rupa...naravno gewindama sakovan i vezan za pod
ljuboje je napisao(la):zanimaju li te ove felge?
http://www.pik.ba/artikal/664449/alu-felge-17-5x100/