Farbanje kočionog sistema

Farbanje kočionog sistema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Molim vas jel neko zna koji tip boje i primera je potreban za farbanje doboša i kočonih klijesta, al da bude postojano, tj. da ne rđa i da trpi temperaturu (naravno boja bi bila crvena)?:icon_smile:
 
Član
ja sam sebi farbo u crvenu. Prvo dobos trebas dobro ismirglati ili obrusiti (da se sjaji) Kupi neku kvalitetniju farbu i prespricaj vise slojeva.
 
Član
treba ti boja otporna na visoke temperature
imas u prodaji ona pakovanja od 0.75L za temperature do 600 C
korozija ce se pojaviti kad tad al mislim da bi trebalo jedno pola godine da bude ok
posto na tim dijelovima imas uticaj sagorenih cestica (pogotovo na klijestima diskova)
tako da ce u dogledno vrijeme pored svih zastita da pocrne
a to mozes malo sprijeciti cescim pranjem pod visokim pritiskom
 
BHT Ovisnik
ja sam sebi farbao oko 10-og - 1-og mjeseca,prvo celicnom cetkom ili busilicom sa celicnim nastavkom fino skinuo onaj glavni sloj,onda fino išmirglao i na kraju na krpu stavio razrjeđivača i fino sve prebrisao da pokupi svu prljastinu,okolo zastitio i onda sa obicnim crvenim pipsom ofarbao sve,na kraju sve presao bezbojnim lakom,jos mi nije nit ispucalo nit ista


14112009493.jpg


http://img18.imageshack.us/img18/5880/14112009495.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/4233/14112009492h.jpg
 
Član
Uopšte nije loše i ja sam i sa ovim tvojim farbanjem zadovoljan skroz. Samo nek nema rđe ispod felgica! Ja ću stavljati nove doboše, jedino će biti posla oko kliješta. Što se tiče šlajfanja, možda bi "desol" to fino digao sve, bez da se puno trlja, ako se nevaram!;)
 
Član
Evo kako je to kod mene ispalo sa obicnim sprejovima nisu otporni na temperaturu dobra priprema i drzi vec nekih 8 mjeseci bez promjene :icon_smile:

[attachment=29817]
 
imaš orginalni set za takve stvari dodje ti sprej i sve uz to što ide komplet pakovanje u raznim bojama samo prije toga kao što su ti rekli fino očisti ošmirglaj da bude podloga dobra
 
Član
izvinite sto upadam u temu..ali ja isto ocu da farbam svoja kljesta od motora..pa me zanima ..moze li to ..jer je kod mene drugacij nego kod auta ..
evo slika..
 
samko je napisao(la):
MOJ KOMSIJA NA GOLFU NIKAD NE SMIRGLA... SMAO FARBA PREKO.... DRZI MU PO GODINU

u farbanju ti je priprema najvažnija, uzmi lijepo očisti doboše i kliješta
ako su puno korozirale pređi antirostom, onda pređi temeljnom pa crvenom otpornom na visoke temperature, a ja ako se ne varam smatram da bi metalik boja naravno pređena sa bezbojnim isto mogla poslužiti
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top