u BiH se samo 95-ica uvozi, 98-cu dobijaju dodavanje aditiva...
Nije to bas tacno, kad perem dijelove uzimam benzin i ima razlike u 95 i 98, 95 je dosta masnije gorivo tako reci dok 98-ica ima malo drugaciju boju i dosta brze isparava i na drugaciji nacin i ne ostaju kao flekovi dok isparava kao na 95-ici... Razlike ima a to bas aditivom ne moze dobiti da bude manje "masnije" gorivo... Aditivom se samo 95-ica pojacava, tacnije doda se 200-300L aditiva da se popravi 91 oktan na "95 oktana", a ustvari 98-ica je pravo 95 oktansko gorivo...
Euroclass goriva su smece, hem sto manje km predjes s njim (ja licno 20km manje predjem po sipanju) hem sto se osjeti da auto slabije ide. Ja znam da su ova goriva 95 i 98 smece od goriva ali taj kao EU standard goriva, pa koje je to onda smece
I argumenti za ovo su....?Nikad više Eurogovno. Stvarno sam razočaran. 2 sipanja i morao majstoru. Fuj.
Odlučio da probam jer mi je EP bila uz put. Prvi put kad sa nasuo i nisam ništa aman osjetio. Vožnja je uglavnom bila nezahtjevna, Nakon drugog sipanja sutradan ujutru malo je bio umrtvljen prilikom paljenja. Kasnije u vožnji osjetno slabiji. Nakon 20 min vožnje pali se chek engine.I argumenti za ovo su....?
meni se ovo ljeto isto upalio check engine i nakon provjere u servisu dijagnoza je bila lose gorivo koje sam sipao na hifi ...Odlučio da probam jer mi je EP bila uz put. Prvi put kad sa nasuo i nisam ništa aman osjetio. Vožnja je uglavnom bila nezahtjevna, Nakon drugog sipanja sutradan ujutru malo je bio umrtvljen prilikom paljenja. Kasnije u vožnji osjetno slabiji. Nakon 20 min vožnje pali se chek engine.
Odem do čika majstora. Pregledali sve spojili dijagnostiku i na kraju dosuli neku smjesu u rezervoar (buster mislim). Dijagnoza 99% loše gorivo, promijeni pumpu. Nisam im ni rekao da sam probao eurog.... . Vratio se Hifi i Ahmetspahiću(rezervna varijanta).
Nije dijagnostika rekla ali signali sa senzora i malo iskustva u kombinaciji jesu. Sad nemam problema, od tad sam prešao preko 1500km. Meni više nego dovoljna potvrda.Nisam čuo niti za jednu dijagnostiku koja može analizirati gorivo i reći da je loše, ali ako je tako majstor rekao...onda mu vjerujem.