To je i kod mene otislo, i zato moram mijenjati komplet egr ventil, samo me zanimalo da li utice na vucu i koliko.Egr ventil radi u skladu sa protokomjerom zraka, i cim egr nije ispravan salje pogresne podatke prema protokomjeru, tako da se odmah odrazava na snagu auta, s' tim da se razlucito manifestuje od auta do auta. Provjeri elektro magnetni dio egr-a. Dzaba cistis mehanicki dio ako je stradao elektro magnetni motoric ma egr-u. Imao sam slican problem pa ti govorim iz mog ugla. Kod mene je crkao elektro magnetni motoric egr-a i dzaba sam cistio mehanicki dio, auto se isto ponasalo sve dok nisam zamjenio taj elektro magnetni motoric....
Kod mene je bas pravio problem, slao je gresku prema procesoru i palio mi chek kontrol lampicu, i bacao rad motora u safe mod. Po ravni inekako je islo ali uzbrdo nikakoTo je i kod mene otislo, i zato moram mijenjati komplet egr ventil, samo me zanimalo da li utice na vucu i koliko.
kod mene se pali lampica grijaca, ali samo kada je uzbrdo, ostalo extra vuceKod mene je bas pravio problem, slao je gresku prema procesoru i palio mi chek kontrol lampicu, i bacao rad motora u safe mod. Po ravni inekako je islo ali uzbrdo nikako
Ma to ti je to naj vjerovatnije. Već sam napisao gore da nisu isti simptomi za sva auta.kod mene se pali lampica grijaca, ali samo kada je uzbrdo, ostalo extra vuce