Chuza je napisao(la):
Moze stati,bez problema kod mene su 16cm Alpine Type E,i stavio sam ih mjesto ladice,provukao zice bez skidanja najlona i evo sad ce godina sve radi bez ikakvih problema
Kako si to uradio skinuo ovu ladicu jel(izvalio
)?probusio tapacirung,pruvukao zice ali kako si da ne skidas najlon na vratima:icon_question:
Da izvadio ovu laticu sasvim normalno,vidjet ces kad skines ovaj fabricki panel vidjet ces odma na prvu kako se skida,eh sad ostaje ti rupa tu rupu zatvoris sa komadom one iverice sto dode na ledima ormara,znaci tacno po dimenzijama rupe odrezes taj komad,sljedece ti je namazes fino sintelanom taj komad i zalijepis ga u tu rupu sa svake strane rupe ima ivica od nekih 2cm i tacno kuda nalijeze taj komad na tu ivicu nalijes sintelena,ostavis 10-15min da se osusi,kad se osusi izrezes u tom komadu rupu da mozes zvucnik stavit,kad izrezes provjeris da je sve ok,citav onda panel presvuces eko kozom ili alcantrom ili nekim drugim materijalom,zavrnes zvucnik vidjeteces tacno ce moci fino zavrnut sva 4 sarafa,kad to zavrsis onda fino konektore na krajeve zica,te konektore na zvucnike eh sad ostaje provuci zice,zice provlacis tako sto napravis rupicu u najlonu od nekh 3-4 cm da zice mogu proci,eh kad si napravio rupicu,onda moci ces fino prstima provuci kablove kroz vrata vidjet ces ima rupa ostavljena ima i cep na rupi koji ces ono morati probusit da zice produ,eh kad si to sve provukao onda dalje znas ispod table pa do player zice spoji klikni play i to je to,samo sto sam ti jos zaboravio reci,kako ces provuci zice kroz tapacirung,a da ga ne busis,provuces zice tacno ondje gdje se i one kukice od panela sa donje strane kace za tapcirung vidjet ces,takoder panel se odvrce sa par sarafa koje odmah vidis cim skines tapacirung jako jednostavno ti je ovo sve sjednes fino 1h posla i i to je to