dugo kao daylight ?

dugo kao daylight ?

BHT Ovisnik
hmmm, vidjeti cemo kad auto dođe s lakiranja ako isao za Sarajevo ukoliko do tada netko ne napise nesto sto se moze jednostavnije izvesti mozda na neki nacin
 
Član
ma to se moze napraviti kako hoces zamislis i pozelis da radi.
ako cemo biti bezobrazni moze se napraviti da se samo pali kad je dan, a kad se smraci da se samo ugasi a da se kratka sama upale ti samo trebas da vozis....uđes u tunel ugasi se day upali kratko izađes sve se vrati u normalu :lol:
 
Član
-Suki- je napisao(la):
ma to se moze napraviti kako hoces zamislis i pozelis da radi.
ako cemo biti bezobrazni moze se napraviti da se samo pali kad je dan, a kad se smraci da se samo ugasi a da se kratka sama upale ti samo trebas da vozis....uđes u tunel ugasi se day upali kratko izađes sve se vrati u normalu :lol:

jest vala. samo kesa spremi sve se da napraviti :lol:
 
BHT Ovisnik
:lol::lol: e jbg sad,ne volim te pizdarije da same rade kad hoce, zato sam i nabavio prekidac, hocu sve zasebno da palim:D :lol:
i pojacalo i ostalo palim kad hocu,i to sam ukinuo da nije automatski:D
hyishr1gin5jyw3wlk3r.jpg
 
Član
Kupis sebi relej kao sa slike
images


Na 30 spajas osigurac, i onda na + akumulatora.
86 - Masa
85 - Prekidac taj koji mislis postaviti
87 - Na sijalice
 
Član
za sijalice ispod 15w relej ti ne treba osim ako hoces da radis sa kombinacijama o kojim sam pisao u komentaru iznad.
killer switch koji planiras koristiti moze trpiti dosta veca opterecenja od 2x10w
 
Član
joj kad vidim prekidač za pojačalo najezim se, iole dobar HU ima opciju da pali i gasi pojacalo ;)

sta ce ti toliki prekidaci, treba napraviti kad upalis auto da se upali DL, kad upalis svjetla da se ono ugasi, nemas ti sta paliti i gasiti kad je DL obavezan cim si krenuo u saobracaj.
 
Član
jos malo i morat ces prije na 10 minuta sjest u auto da raspalis sve prekidace, ko u helikopter :D

ubaci tu sijalicu 24 volta i ne komplikuj nista
 
BHT Ovisnik
zadnji sam imao Alpine 9882 koji je gledajuci sta ljudi u nas imaju jako dobar player,bome i skup ali nisam mogao gasiti pojacalo osim smanjiti bass...tako ni ovaj dvd sada...
ova sijalica u dugom je 55w/100w sto sam narucio zutu... ono sto zelim jeste da je daylight odvojen od od kratkog svijetla sto je logicno, ali zelim da je i odvojen od pozicije i da ne radi sam po volji kada ga upalim jer igrom prilika ne zelim da je uvijek upaljen kada je upaljeno i auto
 
Legend
cole ja sam uradio sljedece
uzeo sam h1 LED, skopcao ih zajedno sa onim LEDusama iz pozicije (t10) i sad sve to svijetli cim upalim auto
nemam problema sa murijom
navece ne smeta nikom (dnevna svjetla uvijek gore, i kada ukljucim xenone) i lijepo izgleda, ne smeta ostalim ucesnicima u saobracaju, imas dnevna, pozicije , 100% funkcionalno :)

pozz ;)

zadnja-kocnica je napisao(la):
Koju je onda najbolje sijalicu ubacit umjesto pozicija da "glumi" daylight :icon_question:
peglat ce te sta god da uradis, jer niti jedna poziciona sijalica nece moci stvorit dovoljno uocljivost da te ne peglaju..
mozes stavit sa 15-20 dioda ali ona nema sjenilo koje raspsuje da bi se vijela na velikoj udaljenosti, pogotovo ako je suncan dan.. tako da nek te jednom pisu, to ti je kao da si elektricaru platio da ti preko releja regulise dnevno svijetlo sa dugog..

da ne vazim sada ovdje pretjerano u temi sam pisao tamo kako je kod mene prije bilo, preko halogen h1 iz dugog sam sa relejom imao 50% svjetlosti (kao kod golfa 6 recimo, na taj fazon nesto) i nisam iimao nikakavp roblem sa policijom, niti sam trosio xenone niti se sta grijalo.. a opet imao 100% funkcionalna duga svijetla ..
 
Član
zadnja-kocnica je napisao(la):
.nOKe je napisao(la):
peglat ce te sta god da uradis,
Ma kod mene je h4 skupa dugo i kratko, to sam mislio eto cisto tako da se uspara koji litar goriva ;)

Da da čim staviš ova dnevna 3 litara manje troši :icon_smile:

Malo razmislite prije nego postavite pitanje i nešto lupite :icon_rolleyes:
kako misliš na merecedesu ovako šta uraditi kad znaš kakve je konstrukkcije far, da dugo i kratko nisu odvojeni , jedino što možeš je da na mjesto maglenki staviš ove sijalice sa diodama

:icon_exclaim: Valjda i cole do sad skonto šta da uradi :D
 
Član
Adi, shvati malo ironiju, nema potrebe da pametuješ odmah, znači momak je pitao dali postoji mogućnost stavljanja malo jače sijalice na mjesto pozicije, da glumi daylight, što i mene zanima
 
Član
Nisma pročitao ovaj post da pita za poziciju nego samo citirani

Pozicije su ove najjače na tržištu
http://www.pik.ba/artikal/8256094/t10-42-smd-super-white-daylight-day-light-led-sijalice-za-pozicije-unutrasnjost-tablice/

na bistrim farovima treba da mogu proći kao dnevno svjetlo a sad za ova vozila koja nemaju bistro staklo farova ,ne znam treba testirati mada mislim da se nece baš vidjeti dobro po danu i mogu onda ovi iz policije zezati :icon_rolleyes:
 
Top