DS5 facelift

DS5 facelift

Putovanja.ba
Administrator
ds5%201.jpg

PSA grupacija nastavlja sa osvežavanjem DS modela (od nedavno se plasiraju kao samostalan brend), pa je tako nakon nedavnog proširenja game motora u DS4 modelu sada pred nama i DS5 facelift koji će promociju imati uskoro na sajmu u Ženevi.

DS5 facelift (dužine 452 cm, širine 185 cm, zapremina prtljažnika 465 litara) je dakle dobio izmenjeni prednji deo sa drugačijom maskom i branikom, kao i Xenon Full LED prednja svetla.

ds5%2011.jpg

Takođe, treba pomenuti i blago revidirana zadnja svetla i hromirane izduvne cevi, kolor touch drive interface, kvalitetnije materijale u unutrašnjosti (kao i dvobojnu kombinaciju black / deep blue), novu Ink Blue boju eksterijera i bogatu opremu. Na kraju, na automobilu nema Citroen znaka i imena Citroen.

ds5%20111.jpg

U opremi se između ostalog nalaze i prednja sedišta sa masažom i funkcijom memorije, keyless entry & start, retrovizori sa grejanjem, ambijentalno osvetljenje, dvozonski automatski klima uređaj, Denon Hi-Fi system, bezbednosni sistemi (blind spot monitoring system, lane departure warning, hill-start assist, stability control, intelligent traction control), kamera za parkiranje i head-up displej.

ds5%201111.jpg

I ponuda motora je osvežena (svi Euro6), a krajem ove godine će im se pridružiti i novi THP 210 sa 210KS i šestostepenim manuelnim menjačem.

Dakle, jedini benzinac u gami je trenutno THP 165 EAT6 sa 165KS i 240Nm (sa 6-stepenim automatikom), dok su dizelaši BlueHDi 120 sa 120KS/300 Nm (standaradno sa 6-stepenim manuelnim menjačem ili opcionim automatikom), BlueHDi 150 sa 150KS i 6-stepenim manuelnim menjačem i BlueHDi 180 EAT6 sa 180KS/400 Nm (sa 6-stepenim automatikom).

DS5 će se nuditi i u hibridnoj verziji Hybrid 4x4 diesel, i to sa kombinacijom HDi dizelaša i elektromotora (ovaj potonji pokreće zadnje točkove). Kombinovana snaga sistema je 200KS, emisija CO2 iznosi manje od 100 grama po km, a prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima je 3,5 l/100 km.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
 
Član
Ovaj auto me skroz razocarao, izgleda tako dobro izvana i iznutra, al za vozit mi nije nesto. Kao sto Porschefan napisa, hidraulika mu maksimalno nedostaje, a onaj ovjes koji ima je bas krut, tvrd je i neudoban, kao njemacki automobili. Plus, prostranost na zadnjoj klupi je katastrofa, prostora za noge ima, al prostora za glavu ima manje nego u Saxu (ne karikiram), nazad kad sjednem u taj DS5 moram se saviti ko kriva vrba da bi stao. Doduse model u kojem sam se vozio imao je panoramski krov, znam da on hoce jesti prostor za glavu. Koliko god dobro izgledao, Citroen C5 sa hidraulikom mi je mnogo bolji auto, a mislim da je i jeftiniji...
 
BHT Ovisnik
Mocan izgleda,al kao sto rece porsce logicnije je da se bazira na c5.
Vjerujem da je dobar za voziti,jucer sam bas probao C5 2011 V6 biturbo. Pa sila od auta. Unutrasnjost savrsena,udobnost vrhunska,cudo ide... Cak imam u planu gledati neki C5 da rijesim pezoa i bmw. Za manje para mislim da se nemoze dobiti mladje auto i vise luksuza
 
BHT Ovisnik
Ima ih dosta hidrauliku s 2.0 motorima. Al ovoga bi uzeo prije nego E60 bmw il tako nesto slicno. Mlad,20k KM,oko 150k presao, EXCLUSIVE oprema, sve moguce,sport mode, bruka auto,ja se naprosto zaljubio. Vozao sam i E60 i od obitelji E65, al bome ovo mi se cudo sviđa auto. Sada neznam kvalitet bas, al sam se jako zagrijao za ovaj model citroena
 
Član
Mocan izgleda,al kao sto rece porsce logicnije je da se bazira na c5.
Vjerujem da je dobar za voziti,jucer sam bas probao C5 2011 V6 biturbo. Pa sila od auta. Unutrasnjost savrsena,udobnost vrhunska,cudo ide... Cak imam u planu gledati neki C5 da rijesim pezoa i bmw. Za manje para mislim da se nemoze dobiti mladje auto i vise luksuza
jeli 2.7 ili 2.2 biturbo ?
 
Top