O ljudi Boziji, ovo je jedna veoma diskutabilna i "siroka" tema, o kojoj se moze raspravljati danima! Sve je stvar licnog izbora! Mislim da clanovi ovog foruma(vecina, casti izuzetcima) nisu dovoljno kompetentni da raspravljaju na ovu temu jer je izrazena velika privrzenost samo jednom, i ne gleda se realno, nego ko sta voli ko sta vozi to i hvali! Imam dva dizela i dva benzinca na plin, i uporedjivati dizel i plin nema potrebe, jer sama cijena, to jest da je plin upola jeftiji govori o svemu, sto nije slucaj ako uporedimo benzin i dizel! Opet pitanje potrosnje, i to je diskutabilno, svaka cast vama ako spustate benzince na 5,6 litara, ne znam tesko da mogu u to da povjerujem, ali i ne mogu da tvrdim suprotno jer se nisam susretao s tim automobilima i motorima! A iako je istina pretopostavljam da je to neka penzionerska voznja, ali ko vozi benzica sumnjam da moze tako da vozi
! Razlika izmedju dizela i benzinca jest odstupanje od te neke prosjecne potrosnje, da se gaze i jedan i drugi, benzinac ce sigurno vise uzet, to mogu po pare sa svakim! I ne znam cemu dalja rasprava, jer sve se svodi na isto, vrti su u krug, iz supljeg u prazno! Samo tako neke lovacke price, o nekim malim potrosnjama, ne znam! Moja C klasa 1.8 90kw 99', ne ide ispod 12l plina, samo preko ako se gazi! Kontam da benzina jedno 10, i sumnjam da moze manje! A u ostalom svako auto ce potrositi ako se stisce bez obzira sta je!