Odlicna tema,krenulo se u pravom smjeru,nadam se da nece biti pisanja gluposti...Svako ima pravo na svoje misljenje,ali misljenje treba podkrijepit i nekim cinjenicama
Ja bih prije benzinca ali ako je u pitanju noviji motor (kad vidim ove starije radi u leru pa se sav strese kontas ugasit ce se,pa opet mirno i tako u krug,zapalio bih ga
). Razlozi su mirniji rad,bolja ocuvanost auta,manja kilometraza,manji porez u EU - zagadjenje i te stvari,bolje pali zimi (ne moram nosat akumulator sa sobom kao novcanik
),manji broj kvarova (vecinom su to svjecice,kablovi),manje zacepljenje usis/izduv,bolji je kvalitet benzina na pumpama,jeftiniji su benzinci,mogucnost prebacivanja na plin...
Dok ovo pisem meni je u glavi benzinac min. 1.6 koji se ne vozi na rezervi
Sto se tice dizela,svaki dan me sve vise odbija zbog milion kvarova i nekakvih senzora...maf,fap,bum bum
turbina,zamajci,ma dizel mi je nekako lohotan a preko 50 % ljudi koji ih voze nemaju pojma kako sve to funkcionise i kako treba voziti jedan turbo motor
Ko ima para za novog dizela,to je najbolja opcija,vozit ga do 100 000 i onda nekog usrecit