Član
zen_3dom je napisao(la):e sad, kad vec poceste temu, ja nigdje nisam uspio naci pravilnik o ponasanju i nacinu odjevanja sluzbenih lica, nacin i prostor na kojem smiju da zaustavljaju vozila, nosenje plocice sa imenom i prezimenom,,,,,,,
ima li neko ista od ovoga????
sto se tice zakona iscitao sam ga uzduz i poprijeko jedno 10x, nikada mi kaznu nisu napisali a da nisam bio kriv 100%, a modju lokalnim policajcima sam toliko omrzen postao radi poznavanja zakona da me vecina ne zaustavlja, a i oni koji me zaustave "greskom" kada vide ko je samo mahnu prolazi.......
problem su mi ostali policajci cobani, narocito FOČACI
kakva je to bagra pa to je nevjerovatno, neobrazovane pogane barabe, ako ne ponudis cenera rovice auto pola sata na sred ceste ne bi li sta nasao, a kada ne nadje pojede se ziv.....
jednom prilikom mal nisam zgazio jednog fočaka, naime nisam isao nista brzo, oko 70-80km/h a baraba je stao na sred ceste u jako jako nepreglednoj krivini, naravno ukljucis brzu voznju (brzu od navedene moje), malo starije auto kakvih je danas na nasim cestama 85%, budalu na sred ceste i ka bum,,,, kako sam se samo izderao na lika (policajca) kada mi je banuo tako, em sto ga mal pokupio nisam, em se poceo nesto kuraziti, bez kape, bez oznacenog prostora za zaustavljanje vozila, plocicu sa imenom da ne pominjem, a jos nabio suncane naocare.........
dakle, ima li ko sta od tih zakona, ja sam trazio u MUP-u ali nece da mi dadnu da kopiram
u slucaju da akreditacija ( plocica sa imenom ) nije na vidljivom mjestu, i ti trazis da vidis on je duzan da ti pokaze odnosno da ti svoje ime i prezime, ako odbije da pokaze, takodje mu i ti mozes odbit sve sto on zahtijeva od tebe !
po novom zakonu moraju bit' na vidljivom mjestu obiljezeni cunjevima sa strane trake koju zaustavljaju, mora imati reflektirajuci prsluk, auto mora bit na vidnom mjestu takodje, palicu ( lizalo ) eh sad za bijele nadlaktice ne znam da li to samo zimi ili imaju i u ljetnoj opremi to nisam pitao, ali mi je covjek spomenuo i njih.
u krivini ( nepreglednoj za tvoj smijer kretanja ) im nisi duzan stat. ali bolje po tebe da stanes pa da fotografises iz vise uglova gdje su stali i produzis voznju ( u slucaju da te upisu da ih mozes dobit na sudu )