Član
RE: '74 Kadett C
evo i slike nitro sistema...
evo i slike nitro sistema...
KRVOLOK je napisao(la):pa evo pitam te konkretno da mi napises koliko mm diznu treba da stavi od nitra a koliko od goriva i da dobije 70 ks koji ce se izmjeriti na valjcima?
NITRO je napisao(la):KRVOLOK je napisao(la)::lol:
nemoze taj motor bez remapiranja preko 40 ks nitra da dobije...
Bez obzira sto je wet,preko 1mm diznu od nitra je rizicno da stavljas bez remapa,sa remapom mozes ici i do 150 ks ali bez ni 40 nemozes...
krivo
možeš , eto tvrdim da možeš
ipak malo nešto znam o tome(ugradio ih osobno preko 50ak)
to nije turbo i sa zamicanjem paljenja možeš
ja sam slago suhi sistem na twinga 75ks nitra na 1.2 8v i još vozi i stalno troši boce
tako da ...
ako neznaš pitaj
silverstar je napisao(la):evo i slike nitro sistema...
silverstar je napisao(la):@nitro
gledao sam svojim ocima kako zakazuje i wizard, koji eto kao ima dozivotnu garanciju...
sa ovim stvarima se nikad ne zna 100 %, ali eto, spreman sam rizikovati..
hvala u svakom slucaju...
KRVOLOK je napisao(la):znaci 41mm / 26mm :icon_question:
Nisam te to bez razloga pitao.
Ja necu uposte to komentarisati evo pusticu Bastu da kaze svoje misljenje kad to napises u mm.
Znaci momak koji neradi mapiranje i koji se narazumje u tu oblast ali zna osnove i koji ima te motore i znao dosta o njima.
Posto mislis da ja nesto imam protiv tebe evo neka on kaze koliko je to ks na motoru i da li je to priblizno necemu za sto se moze reci da valja i da daje 70 ks.
KRVOLOK je napisao(la):Ti drugar nisi ni svjestan koliko si u zabludi...
Tvornica nemoze tako deklarisati snagu "ofrlje" i reci da je taj odnos +70 ks za svaki motor,mozda na nekom i jeste ali na ovom konkretno nije.
Svako ko se iole ozbiljno bavi ovim zna da ta deklaracija tvornicka omjera nitra i goriva nije uredu i da je uvijek smjesa previse bogata zbog sigurnosti krajnjih korisnika,ali c20xe je puno specificni motor od ostalih po pitanju AFR jer tvornicki ima veoma nizak odnos i dodavanjem jos nitro sistema sa toliko goriva AFR pada ispod 9...
Na c20xe motoru sa takvom kombinaciom bi unistio motor jer je afr oko 9 i jos nize a snaga tu nije ni 30 ks.
Bastu sam pomenuo jer je on na tim motorima sve moguce kombinacije isprobao i zna kako i sta ide.
Cujes ti Basta strucnjaka,on meni kaze da ja ako nesto neznam pitam njega a pogledaj sta covjek govori(odnos mu je 1mm/0.65mm za 70ks)
Nema tebi druge nego auto na prikolicu i vozi kod druga NITRA da ga nastima,cuda ces praviti...
coyotus bastus je napisao(la):Prvo pokvarili smo covjeku garazu,drugo twingo 1,2 75sk suhi nitro no coment,
trece 1mm nitro 0.65mm gorivo na c20xe motoru se uopste neosjeti bar je tako bilo kod mene pomeni ni 30ks,cetvrto u teoriji jeste tako sto fabrika napise ali u praksi nidje veze i peto SM je izmapirao najbrze auto u BIH a iduce
godine cemo i oboriti rekord SR402.I da kod mene je 1.7mm nitro 0.7mm gorivo
pa mi izracunajte koliko je to KS.
coyotus bastus je napisao(la):Ja cu oboriti rekord a sto ce neko oboriti moj to je nesto drugo:icon_rolleyes:
Nego koleka dovezi ti nama tog Kadeta da ga mi izmapiramo garantujem ti da ces voziti 13 sec a vjerovatno i nize.