dimenzija visokotonaca golf 6

dimenzija visokotonaca golf 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo zanima me dimenzija visokotonaca koji stanu u onaj kalup za to predvidjen na prozorima, i dali ce mi obicni hertz zvucnici 16.5 cm stati u vrata bez modifikacija (adaptera) hvala!

Početnik
moze bilo sta do 20mm , tweeteri su isti kao na golf 5 za kickove ces trebati adaptere , u prednjim vratima je 20cm zvucnik pa ili trebas 20 na 16.5 adapter ili adapter za 20cm...

Član
hvala Bekir da bar ima vise takvih kao ti ;)

Ma cek, tu ste mi rekli da ide na g5 20mm, a na cice.hr 28mm, 16.5 je ja mislim najvece sta stane, samo dali treba neki adapter za aftermarket zvucnike.. to me je zanimalo, di to kupit?

IGY

Član
treba ti adapter, upravo ti je to muha govorio
a kupiti naravno kod njega u ca.ba :cool:

Član
iTox je napisao(la):
hvala Bekir da bar ima vise takvih kao ti ;)

Ma cek, tu ste mi rekli da ide na g5 20mm, a na cice.hr 28mm, 16.5 je ja mislim najvece sta stane, samo dali treba neki adapter za aftermarket zvucnike.. to me je zanimalo, di to kupit?

Adapter mozes i kupiti a mozes ga jednostavno i napraviti o mdf-a, meni je draza ova druga opcija...

Početnik
na cice su ti rekli 28mm uz panel za TW znaci nest oovako da pravis

mirror1.jpg

ako su ti rekli tako na cice onda tako uradi..

kod njih golf 6 nije bauk i znam ih dosad puno sa izrezanim vratima da se paneli urade... ti bi vjerovatno pao u nesvijest kad bi to uradio..

Početnik
pa to onda izgleda ovako..

mirrorgrill2.jpg

a ovo su adapteri za zvucnike..

@bekir sa nije dovoljan samo 1 adapter tj 1 krug nego ih treba vise da se zvucnik izbaci vani inace zapinje za staklo..

DSCF0014.jpg

Član
pa necu ja da mi 16.5cm (ovi u vratima) budu otvoreni.. trebaju bit u original kalupima zatvoreni sa original mrezicama u golfu.. ako treba radit sva ova cuda onda cu kupit nove sisteme jer to izgleda ---NeOK---

Član
muha je napisao(la):
pa to onda izgleda ovako..

mirrorgrill2.jpg

a ovo su adapteri za zvucnike..

@bekir sa nije dovoljan samo 1 adapter tj 1 krug nego ih treba vise da se zvucnik izbaci vani inace zapinje za staklo..

DSCF0014.jpg

Muhiću znam, pravio sam prije 3-4 dana jaranu adapter od 3 kruga mdf-a po 18mm (ljepljeni) sa malom kosinom prema gore... znam da su plasticni jednostavniji al za ubijanje 1-2 sata su mi od mdf-a bolji...

Početnik
ma plastika je sranje ali kosta manje :) ( hahaha jos se rimuje ) ..

covjek nije shvatio smisao svega..

ako si imao 2 sata da napravis adaptere onda svaka cast to mora da je ispalo odlicno.. i ja sam nekad pravio puno komplikovanije stvari ali danas...

@iTox posto vidim da volis da ti je sve original onda sto ne ostavis original zvucnike???

original je najbolje ipak..

Član
ma kako ne kuzite :D mogu ja radit adaptere i ta sva cuda, ali dali onda trebam napravit i panele i istovremeno rezat nova vrata?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.