Digitalni Receiveri?

Digitalni Receiveri?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
pa normalno da ne treba... samo ti treba dvb/mpeg2 dekoder da imas vec ugradjen u tv ili da kupis posebno... ali nije to tema... tema je... digitalni hepeci

Član
ja već duži niz godina imam ovaj samsung:

l_DSR3700.jpg

Ne pamtim kad sam ga upalio,a za ključeve se snalazi po forumima kojekakvim sve zavisi šta te zanima :D

Član
Ako tv ima ugraden taj digitalni tjuner jel to znaci da netreba reciver kupovat ili kako samo onu glavu na satelitskoj promjenit onaj lmb..........

Član
ako ti tv ima dvb tuner onda ces moci primati dvb signal koji ce kod nas bht pustiti ja mislim 2010 al nisam siguran.
tako da ti ne treba receiver za dvb,imaju se kupit neki kao receiveri tako da dvb signal mozes gledati na obicnom tvu,al nije to opet to,bar po meni.
ipak full hd je stroj

Član
Yumatu IQ+ gledam Digi Tv sa Thora, radi sve bez problema. Jednom radio update software-a, a kljuceve imas na svakom forumu o Sat Tv ;). Trenutno najjeftinije i najbolje rijesenje za ca.150Km sve mozes nabaviti i pustiti u funkciju ;)
Unos kljuceva rucno traje 5 minuta, i ne mijenjaju se bas cesto.

Član
schumi imo sam isti receiver valja ga nadopunjavati... al je dobar--- kazu ako izuzmes dreambox samsung je rolls royce medju non based linux receivers... zna li ko gdje se imaju uzeti YUV component kablovi al da su kvalitetni do bola?

N

nenad

bulex je napisao(la):
sto se tice kanala dobar je jer je sve al u boga dragog sve otkljucano... ali kvalitet slike je na raznini youtube-a

Sta se covjek gluposti moze nacitat, kvalitet ti moze biti takav samo ako koristis TV iz 1970,! Jedino ako si kupio kinesku kopiju dreambox-a od 200km pa ti slika nevalja...

Član
nenad je napisao(la):
bulex je napisao(la):
sto se tice kanala dobar je jer je sve al u boga dragog sve otkljucano... ali kvalitet slike je na raznini youtube-a

Sta se covjek gluposti moze nacitat, kvalitet ti moze biti takav samo ako koristis TV iz 1970,! Jedino ako si kupio kinesku kopiju dreambox-a od 200km pa ti slika nevalja...

dreambox nije klon... kao broj 1 a malo prolistaj po forumima... pa ces vidjeti da je nazalost tako sa kvalitetom slike.. jedino se moze popraviti sa gold plated kablovima... a tv je jest iz 1970.... 42" LG full hd ne pricaj sto ne znas...

N

nenad

bulex je napisao(la):
nenad je napisao(la):
bulex je napisao(la):

dreambox nije klon... kao broj 1 a malo prolistaj po forumima... pa ces vidjeti da je nazalost tako sa kvalitetom slike.. jedino se moze popraviti sa gold plated kablovima... a tv je jest iz 1970.... 42" LG full hd ne pricaj sto ne znas...

Evo pogledaj ovo malo o kopijama, necu da se prepirem bezveze:

http://www.vladix.net/forum/index.php?topic=1131.0

http://arhiva.elitesecurity.org/t330799-DMs-kako-da-znam-da-li-je-original

Nemam ja sta listat po forumima, ja tebi kazem sta znam, ako hoces dodji da vidis kakva je slika i kako radi na Samsungu 37" HD .
PS: da nisi spojio preko RF-a pa ti losa slika?

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
ako ti tv ima dvb tuner onda ces moci primati dvb signal koji ce kod nas bht pustiti ja mislim 2010 al nisam siguran.
tako da ti ne treba receiver za dvb,imaju se kupit neki kao receiveri tako da dvb signal mozes gledati na obicnom tvu,al nije to opet to,bar po meni.
ipak full hd je stroj

Pa mislio sam kupovat onaj Sony KDL-W4000 ima Full HD,nego je mene intresovalo dali ja sad preko satelitske mogu gledat bez digitalnog recivera ako kupim ovaj tv sa dvb il tek od 2010,jer nije u mene kablovska a signal valjda primam od stranih satelita.............

Član
nenad je napisao(la):
bulex je napisao(la):
nenad je napisao(la):
bulex je napisao(la):

Evo pogledaj ovo malo o kopijama, necu da se prepirem bezveze:

http://www.vladix.net/forum/index.php?topic=1131.0

http://arhiva.elitesecurity.org/t330799-DMs-kako-da-znam-da-li-je-original

Nemam ja sta listat po forumima, ja tebi kazem sta znam, ako hoces dodji da vidis kakva je slika i kako radi na Samsungu 37" HD .
PS: da nisi spojio preko RF-a pa ti losa slika?

provjereneo je nije kopija nije kinez..... spojio sam preko cinceva bio ali sad sam na RCA ista stvar...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.