Cudan rad motora

Cudan rad motora

Član
Kolega sa posla ima G4 sa istim motorom kao kod mene u Bori (TDI 110 KS) al ima sad cudnu situaciju sa autom..
Kaze da mu se nekad zna desiti (to je u posljednji mj dana) kao da se "nesto iskljuci", dakle cuje dok vozi ono "tak" (il kako da ga nazovem) tad auto izgubi vucu.. nece nikako da ide a motor dobije cudan rad. Kad dignes haubu motor se trese prema kabini i nazad. Poslije toga ugasi auto, saceka 5 - 10 min upali i sve normalno

To se i meni nekad davno desilo.. krenuo uzbrdo sa jos cetri covjeka u autu i prilikom saltanja iz 1 u 2 culo se to "tak".. kao da se nesto ugasilo, iskopcalo i motor nazad bacio manji oblacak dima i nije bilo vuce. Kad sam vidio motor kako se treska pomislih da nije neki od nosaca motora, kad sam testirao uspostavilo se da nije ni jedan od nosaca.Al ujutru kad sam ustao kao da nista nije bilo, upalim ga i sve za 10, sve oke.. pali i gas
Samo da kazem jos da je bacao manje kolicine dijelog dima.. kao da mu turbo nije radio pa je imao neki neodgovarajuci rezim rada motora

Jutros sretnem druga i pitam ga ovo isto, kaze da bi mogao biti krivac i ventil za povratne gasove na turbu !
Postoji jos nesto, sad kad sam bio u Uzicama ljudi su mi rekli da mi vakum nije uredu, ustvari uredu je al je u granicama izmedju oke i nije oke pa da pogledam kad budem imao vremena, jel moze biti u tome problem

Sta mislite, jel moguce da je ventil za povratne plinove problem il taj vakum?

Meni se sad auto stvarno oke ponasa al mi se to sad uvrtilo uglavu :icon_mad:

Član
-Suki- je napisao(la):
moguce da dođe do owerboosta....je*em li ga...
Mislis?
Al to je bilo uobicajeno "penjanje", ja cesto tuda prolazim i uvijek sa istim rezimom gasa izlazim.. doduse tada sam dao malo vise gasa, ,na jedno 2500 da presaltam i belaj

ako nadjes rjesenje javi,jer mi stari ima isti problem na tdi 90ks,mjenjao i te vakume i crijeva neka i LM i obnavljao turbinu nikakvih rezultata....uvijek mu se pojavi to u dva tri mjeseca jednom...pozz

Član
Pa gledao sam po netu nesto, moglo bi najprije biti ovaj N75 ventil al dok neprovjerim nemoj mi vjerovati :)