Clio III "STOP" lampica

Clio III "STOP" lampica

Uzeo sam prije nekih 10ak dana Clia III 2007. godina, 1.2 16v. Ovo mi je prvo zvanicno auto, prije sam vozikao vikendom od staraca ali ovo mi je znaci prvo vlastito auto tako da sam sto se tice citave tematike ko alisa u zemlji cuda.
Prva 2-3 dana je sve bilo ok, medjutim u zadnjih par dana uvijek kad upalim auto na instrument tabli mi se pali stop svjetlo i cuje se "beep" i zajedno sa njim znak za rucnu, to se ponovi par puta i prestane.. Desavalo mi se par puta i u voznji..
Citao sam sad ponesto na netu i odma traume zaradio, problemi s motorom ovako onako..
Zna li neko od raje o cemu je rijec? Sta da radim?
I kad sam vec otvorio poseban topic da napisem i ovo, imam problem sa cd-om, normalno radi i onda u po frke se cuje takodjer "beep" i pocnu blinkati slova na displayu i ugasi se sam. Kliknem na power dugme i pjesma nastavlja gdje je stala, ima li neko rjesenje?
Postao sam i na renault forumu isti topic mada mislim da cu prije ovdje dobiti odgovor.
Unaprijed hvala.
 
Član
ovako povrsno gledano, mozda ti prekidac na rucnoj ne valja? prvo to provjeri... ne kuzim se u elektroniku renoa da bih znao kakvi su to problemi s motorom, kako su ti rekli...
 
Član
Provjeri količinu ulja za kočnice (DOT 4) , jer ako je na min. paliće i gasit lampicu kako se tekućina pomjera u vožnji.

A za radio probaj ga skinuti sa napona , pa kad izgubi kod probaj nanovo ukucati.
 
Član
edvin- 061 259 784

njegov servis je na tranzitu,tacno iza zeljinog stadiona. u sarajevu nemas boljeg majstora za renault, a sigurno i u citavoj bosni.
 
Član
meni se na peugeotu palilo tako jer je alternator slabo punio aku kad sam to napravio nikad vise. kaze majstor kad je slaba struja pali svakakve greske pa provjeri i to
 
Evo citao sam nesto malo i po stranim forumima i moguce je da je do ulja za kocnice.. Koliko kosta otprilike da mi se to zamjeni u servisu, da ne glumim sam svog majstora pa ne zajebem nesto ozbiljnije :D
 
Član
Ma ne možeš ništa pogriješiti , imaš onu malu posudu za ulje do kabine , na njoj imaš oznaku d kog nivoa ide.
Kupiš onu jednu 0,25L bočicu ulja za kočnice DOT4 (npr. Elf Frelub) i naspeš do mjere.
Jedino bi trebalo otići do servisa da se vidi da li gdje gubi ulje , da li na kočnicama ili kvačilu (hidraulički druk lež.) , jer nije normalno kad se gubi koč. tekućina.
 
Član
djordjep je napisao(la):
Kupiš onu jednu 0,25L bočicu ulja za kočnice DOT4 (npr. Elf Frelub) i naspeš do mjere.


Ne dosipati...to je trošenje para bezveze...

Kočinu tečnost promijeniti, kako je auto 2007. godište sada je svakako na redu da se ona zamijeni...nivo u posudi se spušta najvjerovatnije usljed trošenja pločica, pa nije loše provjeriti i stanje pločica i diskova...
 
Danas cu provjeriti nivo ulja za kocnice, imam DOT4 negdje u garazi.. Primjetio sam da mi i diskovi malo skripe prilikom kocenja tako da je vjerovatno to to, ako se nista ne promjeni ide sutra na dijagnostiku kod Edvina po vasim preporukama. Javim sta bude.. Hvala na pomoci svakako.
 
Top