Član
Franki je napisao(la):xxfmanxx je napisao(la):pa bolja je automatska jer imas potpunu kontrolu, kao sto je MTR napisao, namjestis temperaturu npr. 20 stepeni i stalno ti je ta temperatura u autu, sistem sam ukljucuje/iskljucuje klimu po potrebi, ako treba rashladit ubacuje hladni zrak, ako treba ugrijat ubacuje topli itd. a kod manuelne kad upalis ona puse hladan zrak i ti samo mozes kontrolisat jacinu kojom puse isto kao kod obicnog puhanja. e sad sto se tice odrzavanja logicno da je automatska skuplja jer ima vise komponenti i puno je kompleksnija od manuelne i samim tim moze se vise stvari pokvarit.
Kako mislis kod obicne se samo moze kontrolisat jacina puhanja :icon_question: Ima to i naobicnoj zajedno sa cirkulacijom novog ili starog zraka. Mozes i sa obicnom odrzavat odredjenu temperaturu samo je bit sto ti to radis a ne senzor.
Ako vec pricamo o trici pogledajte na netu sliku obicne klime koja ima upisane vrijednosti temperature. Znaci samo je razlika u tome što na običnoj moras okrecat a ona je na dugme. Mislim razlika je i u senzorima koji odrzavaju tu temperaturu i to.
Po meni veliki plus sto zimi mozes obicnu iskljucit ono ce grijat, znaci manje goriva.
Franki....pa i automatsku klimu možeš isključiti i da ti se ponaša kao auto bez klime,za to služi tipka ECON-što znači ekonomični način,kad je klima izgašena...a imaš puhanje kao u auta bez klime...