@mtr..svaka klima ima ovlaživanje... i ovlaži zrak
kolko je meni poznato postoje tri vrste klime.(bar u skodi
na koje sam naišao..a siguran sam i u ostalim vozilima bilo koje grupacije)
slike su više informativne..
manualna..kakvu ja imam
uglavnom sve rečeno u vezi toga...namjestiš si da puše..i kad ti je dosta..ugasiš.Nema na sebi neki senzor ..nego samo potenciometar kojim reguliraš i doziraš da li hočeš da je skroz hladna..umjerena..mlaka ili čak i toplo da puše ako je vani iznad +4c
kao i grijanje..samo obrnuto.
poluautomatska klima..koju npr. ima fabia..sa brojkama ili neki drugi automobili
kolko je meni poznato..brojke na potenciometru rade na principu kao npr. termostat ili manualni regulator na centralnom grijanju.
Uključiš klimu i ona se sama isključi(isključi kompresor) kada npr. postigne 22c..kao i grijanje na plin u stanu kući itd.
Ako temperature padne tj. povisi se..sama se opet uključi..s tim da ventilator konstatno puše..kao i na manualnoj..to si sam reguliraš.
automatska..klimatoronic
ili
ili noviji
koji su večinom dvo zonski
dok npr u meci ili opčenito vozilma više klase ima i 4-zonski..za svakog putnika posebna temperatura u vozilu itd..programiranje..i svakakve điđe koje tehnologija donosi
Normalno je da ovi noviji osjetno bolje i ugodnije hlade,griju ali sam sklop tih mali milion senzora ne znam koliko je trajan..ako je to upit u temi koja je klima "bolja"?
nomalno..da je novom genšeru ili nekom sličnom najbolja..ali kad se pamet pokvari..kad ti usred ljeta na +38 na tvojoj strani počinje grijati..dok kod suvozača se noge smrzavaju..onda ne znam dali je tolliko dobra
Sve je divno i krasno uz taj komfor koji tehnologija svaki dan sve više pruža..i ljudi su sve ljeniji i ništa im nije dovoljno dobro...ali su zato i potrošači.
Kolko auti je imalo klimu prije 20-25g?? Imao je bar 100+ks da je to mogao tjerat..a danas i u 1.0 je to pod normala.
ne znam..meni nekako su draže ove stare stvari..nekako su mi vječnije od ovih tehnikalija koje su sad In...i ima manje za pokvarit