Ako ne zeza dpf sto ga dirat
Za ovo sam cuo kad se izvade dpf da zvuk bude malo dublji, tj auto bude glasniji. Navodno je najbolje navariti unutar kucista dpf-a cijev od inoxa. Posto ja sebi isto planiram vaditi dpf ovo bih uradio kao i tiKad budes htio softwerski tu sam, javi se
Najbolja opcija je da se skine i tu stavi cijev radi protoka, ako hoces da napravis kamuflazu onda izvadis sve iz dpf-a i unutra uradis cijev, znaci ostane u biti samo oklop od dpf-a a ide kao straight pipe
To busenje je nidje veze nema od toga nista
Pa dobro, kad pocnu problemi pa skontat rjesenje. Al dok fercera, zasto cackat
Za ovo sam cuo kad se izvade dpf da zvuk bude malo dublji, tj auto bude glasniji. Navodno je najbolje navariti unutar kucista dpf-a cijev od inoxa. Posto ja sebi isto planiram vaditi dpf ovo bih uradio kao i ti
jesi li ga spajao na dijag. koju ti je gresku ocitao da nije slucajno ova?Ne zeza dpf nego senzor dpf-a, pa mi je majstor predlozio da to vadim dok nisu poceli veci belaji.
Kod mene je dpf iza motora odma na turbu i to je ono sto me brine. Najbolja opcija je downpipe ali gdje i kako to nabaviti kod nas??
Moze li to majstor zlaja sklepati ili da se naruci negdje
Meni izbacuje G450. Kao prevelik pritisak u izduvu ili tako nestojesi li ga spajao na dijag. koju ti je gresku ocitao da nije slucajno ova?
001348 - Sensor 1 for Exhaust Temp Bank 1 (G235)
kod kolege na pasatu b6 '08 god. izbacilo tu gresku i pali mu lampcu motora i blinka grijac dok kod mene kad je u upalio lampicu motora nasuo sam ono sredstvo u dpf (kad se nisam ispovracao koliko smrdi,uzaaas) i onda otisao do zenice da odradi sam regeneraciju cijeli put drzao ga na 2500 do 3000 i evo vec tri mjeseca nikakvih problema nema
Jes jedna stvar mi pada na pamet a to je, posto su ovi motori dolazili u pasatu b6 bez dpf-a, da pokusam naci izduv sa takvog jednog pasata pa da njega ugradim.
Molio bih @aLen_G60 ako moze mala pomoc i tvoje misljenje