4D56 je napisao(la):
eto polica ti je skuplja,poreza ti fali samo 100 KM,tehnicki ti je jeftiniji a u konacnici ga i ne placas znaci fakticki 150 KM + tvoj popust 5 % 160,00 KM,sve bi bilo ok da nisi ispustio ovu stoju poreza u kantonu sarajevo
Ja druze racunam po zakonima koji vaze u citavoj RS, sto i nije tako mala povrsina i govorim koliko je to kod nas, ne znam sta je tu problem. Nisam ja od ovog nista slagao. Toliko je koliko je, ako je u federaciji skuplje, to je druga stvar, mada vidis da je tu samo porez skuplji ovo ostalo je opet tu negdje i sve zavisi od tehnickog i popusta koji mi dajemo sto radimo osiguranja. Vidis da i ovaj momak u kosig osiguranju ima besplatan tehnicki, kazem ti da vecina osiguranja to daju, samo to ovi sto rade osiguranja uzimaju sebi, pretpostavljam da i kod vas ima osiguranja koja daju besplatan tehnicki... Svima sto sam racunao sam rekao da je to koliko bi izaslo kod mene, odnosno da se registruje u RS, tako da nikoga nisam prevario...
allroad je napisao(la):
druze 2.7 benzin, 186kW, 2003 godina
mi platili oko 1000KM za allroad-a, bas me zanima jesmol platili vise ?
1030KM
zilla_ je napisao(la):
Ma nema je u sarajevu ispod 400KM ne znam ti koje auto da imate... Ove cijene mogu jedino biti u RS-u ali tamo su i primanja znatno manja (prosječna penzija 160KM)...
Pa jbte mene za twinga registracija izašla nešto malo više od 400KM...
Opet da kazem, odes u neko osiguranje, ili da kazem banes kao s neba u njega i kazes hocu registraciju, on uzme papir i olovku i obracuna ti sve, ako sutis ti, suti i on, naplati ti i tehnicki i sve odreda. Pa tako da te registracija izadje od 30 do 80 KM skuplje nego sto bi mogao proci da malo potrazis i otvoris oci... Kod vas ocito ima nekih poreza vise nego kod nas, ali ako kod nas ima toliko besplatnih tehnickih, mora biti i kod vas, samo treba naci, pa vrijedi se potruditi i obici par osiguranja za 50KM...