Član
Pozdrav raja
Evo nesto kontam , kako ne bi lose bilo da sastavimo svoju neku listu prilikom kupovine auta na koje stvari je potrebno obratiti paznju , tako da bi svako imao koristi i laik a i mozda i novi i djeca koja citaju i slicno ... Ako nista barem ono sto svaki covjek moze da uradi
Znaci mogli bi da svako da po neku ideju , na spisak pa poslije da neko od moderatora to sve lijepo uokviri ....
Evo ja cu poceti prvi :
Znaci prilikom kupovine auta , ja bih odzada krenuo da auto pregledavam a to je ....
- Gepek - osvjetljenje ,prva pomoc ,trokut , rezervni tocak ,dizalica ako je sve OK onda idemo dalje
- Montizeri gepeka / da li su labavi ili ne
- Zadnja klupa sjedista , da li sigurnosni pojasevi blokiraju kad se potegnu i da li odgovaraju na kad se ukopcaju i imaju li dugme na pojasu kao granicnik / Osvjetljenje zadnjieg dijela , poda , uticnica i sl.
-Prednji sicevi / isto kao i zadnji , + osvjetljenje table , krova , pepeljare , poda , ladice i sl.
- Provjera prednje sajbe da li je razbijena ili napukla / brisaca
Prilikom provjere motornog prostora :
-Provjera nivoa ulja
-Provjera kablova , da li su svi kablovi ustekani i svi na svom mjestu
-Provjera rashladne tekucine / nivo
- Provjera remenja - istrosenosti , napuknuca i sl.
-Provjera kvacila - istrosenost
Provjere kod vanjskog izgleda :
- Svijetla
- Gume , jako vazno DOT gledati i profil , takodjer i pritisak u gumama ne bi lose bilo
- Ostecenja na karoseriji , jako dobro se zagledati
-Provjera kocnica i pakni , debljina pakni i debljina diska .....
...
Nastavit cemo sutra ... ali to bi jedan dio CHECK Liste koju bi svaki covjek mogao sam da obrati paznju .... Ukoliko ste zaintresovani idemo dalje
-
-
Evo nesto kontam , kako ne bi lose bilo da sastavimo svoju neku listu prilikom kupovine auta na koje stvari je potrebno obratiti paznju , tako da bi svako imao koristi i laik a i mozda i novi i djeca koja citaju i slicno ... Ako nista barem ono sto svaki covjek moze da uradi
Znaci mogli bi da svako da po neku ideju , na spisak pa poslije da neko od moderatora to sve lijepo uokviri ....
Evo ja cu poceti prvi :
Znaci prilikom kupovine auta , ja bih odzada krenuo da auto pregledavam a to je ....
- Gepek - osvjetljenje ,prva pomoc ,trokut , rezervni tocak ,dizalica ako je sve OK onda idemo dalje
- Montizeri gepeka / da li su labavi ili ne
- Zadnja klupa sjedista , da li sigurnosni pojasevi blokiraju kad se potegnu i da li odgovaraju na kad se ukopcaju i imaju li dugme na pojasu kao granicnik / Osvjetljenje zadnjieg dijela , poda , uticnica i sl.
-Prednji sicevi / isto kao i zadnji , + osvjetljenje table , krova , pepeljare , poda , ladice i sl.
- Provjera prednje sajbe da li je razbijena ili napukla / brisaca
Prilikom provjere motornog prostora :
-Provjera nivoa ulja
-Provjera kablova , da li su svi kablovi ustekani i svi na svom mjestu
-Provjera rashladne tekucine / nivo
- Provjera remenja - istrosenosti , napuknuca i sl.
-Provjera kvacila - istrosenost
Provjere kod vanjskog izgleda :
- Svijetla
- Gume , jako vazno DOT gledati i profil , takodjer i pritisak u gumama ne bi lose bilo
- Ostecenja na karoseriji , jako dobro se zagledati
-Provjera kocnica i pakni , debljina pakni i debljina diska .....
...
Nastavit cemo sutra ... ali to bi jedan dio CHECK Liste koju bi svaki covjek mogao sam da obrati paznju .... Ukoliko ste zaintresovani idemo dalje
-
-