evo iz prve ruke kako je mene islo.. kupio znaci u sarajevu gileru runner na stranim (svicarskim tablama).. isao na carinu spediterima i svi mi govorili da nemogu nista, da skuter moram slat nazad u svicarsku pa ga opet ovamo pa na granici rijesit ulaz u drzavu i papire sve do carnei poreza.. medjutim ovaj jedan komsija me posavjetuje da to probam nekako na drugi nacin i znaci uradim sljedece, od amidje kucni prijatelj radio u gradisci kao granicni policajac i njemu dam papire od skutera da mi to gore preko veze uradi, ulaz u drzavu i da mi sve papire sredi, morao sam mu dati 100eura da mi sve to odradi i tamo potplati te sto rade oko toga, koji kontrolisu taj ulaz u drzavu za carinu i ostalo.. napomenuo me je da nadjem neku prikolicu ili kombi u kojem bi ovdje kod nas dovezao skuter na carinu taj dan kad mi on posalje te sve papire i znaci to mora bit razlika nekih 5-6 sati odkako to on gore sve odradi jer na carini se mora sve poklapat, datum vrijeme i ostalo kako mi je on rekao..nasao sam kombi naravno i MORAO sam mu i poslati broj tablica od tog kombija i ime i prezime tog sofera posto je i to morao navodit u tim papirima.. poslao mi to sve i ja skuter natovarim u kombi i direkt na carinu (udaljena mi 2km od kuce).. dole to sve uredno proslo uvukao skuter u njihovo neko skladiste na procjenu.. dole dao na kafu 50KM ali mi opet veliku procjenu opucali i sa carinom,porezom i spediterskom uslugom dole izaslo me 1300KM + trajna registracija 180KM.. doduse skuter je bio gilera runner ona nova linija 2006g.p i presla je bila tad samo 1000km, doduse bila je stara 4god ali sta je tu je.. puno para, znoja i ostalog a bolje mi je bilo da sam uzeo gileru na nasim tablama manje bi me izaslo bar 500KM i to mi je vjeruj skola bila.. mislim da sam ti sve detaljno napisao.. malo je duzi tekst ali eto nadam se da sam ti par nesto pomogao..